Medicatieveiligheid, bijwerkingen & klachten

Ziekenhuisapothekers en apothekersassistenten controleren de medicatie voor patiënten altijd structuur en bevestigd. Er is regelmatig overleg met de medisch specialist. Bijvoorbeeld wanneer een combinatie van twee problemen kan optreden. Of als de apotheker een beter alternatief vindt voor een bepaald medicijn. Daarbij is informatie over thuismedicatie onmisbaar.

De ZGT Apotheek, kan bij de openbare apotheek van een patiënt gegevens opvragen over het productgebruik. wordt ervoor gezorgd dat de patiënt ook wordt voorzien in het ziekenhuis de juiste geneesmiddelen krijgt. Wanneer de patiënt een verblijf in het ziekenhuis weer naar huis gaat, zorgt de poliklinische apotheek dat die medicatie via de eigen apotheek wordt uitgevoerd. Deze worden verwerkt vervolgd.

 

Bijwerkingen niet geregistreerde geneesmiddelen in Nederland

Voor een aantal geneesmiddelen is in Nederland geen geregistreerd product beschikbaar. Het kan dan uit het uiterlijk worden. Bij geneesmiddelen geregistreerd zijn is het verplicht om bijwerkingen van deze middelen te verzamelen in Nederland.

Indien een patiënt een bijwerking gebruik bij gebruik van een niet in Nederland geregistreerd kunt u deze bijwerking melden bij de ZGT Apotheek. kunt u de bijwerking invullen. Uw melding wordt beoordeeld door de ZGT Apotheek en indien gewenst krijgt u terugkoppeling op uw melding.

 

Klachten eigen bereidingen ZGT Apotheek

Mocht u een klacht hebben over een product dat door de ZGT Apotheek is bereid of indien een patiënt een bijwerking gebruik bij gebruik van een door de ZGT Apotheek bereid, dan kunt u dat melden aan de ZGT Apotheek.

U een product van de door de ZGT Apotheek zelf is gemaakt door de tekst 'ZGT Apotheek' op het etiket.
Via links komt u bij een formulier waar u terecht kunt met de klacht van bijwerking kunt u invullen. Uw melding wordt beoordeeld door de ZGT Apotheek en indien gewenst krijgt u terugkoppeling op uw melding.