Activiteitentherapeut

Wil jij werken in een topklinisch ziekenhuis? Zoek jij uitdaging in je werk en wil jij je graag blijvend ontwikkelen als zorgprofessional? Dan is ZGT de werkgever voor jou! 

Voor de psychiatrie zijn wij op zoek naar een

Activiteitentherapeut 

Wat ga je doen? 
Op de afdeling psychiatrie van ZGT bieden we zorg aan psychiatrische patiënten. Vaak gaat het om het gelijktijdig voorkomen van psychische en lichamelijke aandoeningen.
De psychiatrie in ZGT is onderverdeeld in 5 gebieden:

  • De klinische zorg binnen de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) wordt    aangeboden binnen de Medisch Psychiatrische Unit (MPU), de Moeder Baby Unit (MBU) en de ouderenpsychiatrie.
  • De psychiatrische zorg op andere verpleegafdelingen in ZGT.
  • Psychiatrische deeltijdbehandeling (één of meerdere momenten per week).
  • Poliklinische zorg. Individuele consulten.
  • De ambulante zorg. Dit kan zorg zijn in het ziekenhuis of op een andere locatie buiten ons ziekenhuis.

De activiteitentherapie is hier een essentieel onderdeel van. Je verricht werkzaamheden binnen de gestelde wettelijke kaders en conform de richtlijnen van het multidisciplinair behandelteam. Jouw werkzaamheden bestaan uit observeren en mede diagnosticeren van patiënten. Het opzetten, uitvoeren en evalueren van activiteitentherapie ten behoeve van individuele patiënten en groepen patiënten met als doel deze patiënten te reactiveren, te resocialiseren, vaardigheden aan te leren, gedragsverandering te bewerkstelligen en ontspanning aan te bieden.

Wat breng je mee?
Je hebt een op de activiteitentherapie gerichte opleiding op Hbo-niveau afgerond (Social work/SPH) en hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden en daarbij behorende problematiek van patiënten. Je vindt het prettig om in teamverband te werken en bezit daarnaast een grote mate van zelfstandigheid. Affiniteit met creatief werken en denken is een pré. Je hecht waarde aan een gastvrije zorgverlening, waarin de begeleiding van de patiënt en familie centraal staat. Je wordt enthousiast van veranderingen en werkt mee aan de verdere ontwikkeling van de afdeling. Ervaring in het werken in de psychiatrie is een pré. Voorwaarde voor aanstelling is dat je voldoende beschermd bent tegen Hepatitis B en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Wij bieden jou
De arbeidsovereenkomst is voor onbepaalde tijd. Het dienstverband kan zo spoedig mogelijk aanvangen. Het aantal arbeidsuren bedraagt gemiddeld 28 uur (77,78%) per week.
Jouw salaris is ingedeeld in FWG 50 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.759,= (50-0) en maximaal € 3.922= (50-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
Omdat wij onze medewerkers graag stimuleren te blijven ontwikkelen, heb je bij ZGT toegang tot het platform GoodHabitz. Hier kun je allerlei workshops/trainingen volgen zodat jij je op persoonlijk, maar ook professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen. We kennen ook een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, etc. De CAO Ziekenhuizen is van toepassing.

Aangenaam!
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patiënten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Overige informatie
Wij hebben deze vacature geplaatst op 26 juli 2022. Stuur je sollicitatie vóór 15 augustus a.s.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 24 en donderdag 25 augustus 2022.

 

 

 

Solliciteer

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement. Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.