Algemeen psychiatrisch verpleegkundige

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière? Stel jij de mens graag centraal en maak je geen onderscheid tussen lichaam en geest? Heb je een groot hart voor de psychiatrie en wil je werken in een topklinisch ziekenhuis? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor de PAAZ zijn we op zoek naar een

Algemeen verpleegkundige  

Wat ga je doen
De afdeling volwassenenpsychiatrie is volop in ontwikkeling. Enkele jaren geleden hebben we de keus gemaakt om ons te specialiseren in ziekenhuispsychiatrie. De focus ligt op mensen waarbij naast psychiatrische klachten ook somatische co morbiditeit van invloed is op de problematiek. De ernst van de problematiek maakt dat soms een opname op onze afdeling geïndiceerd is. We hebben nu een deel van de afdeling ingericht voor specifiek ziekenhuispsychiatrie. Onze wens is om dit verder uit te breiden. Bij het specialisme psychiatrie van ZGT in Almelo horen onder andere een afdeling ouderenpsychiatrie met 13 bedden, een afdeling volwassenenpsychiatrie met 24 bedden, een polikliniek en deeltijdbehandeling.
Als verpleegkundige op onze afdeling werk je grotendeels zelfstandig. Je bent per dienst verantwoordelijk voor een groep patiënten, waarbij het accent van je werkzaamheden ligt op het coördineren, initiëren en realiseren van de op dat moment noodzakelijke verpleegkundige zorg. Daarnaast werk je nauw samen met een multidisciplinair team met onder andere een psychiater en een verpleegkundig specialist. Je houdt je onder andere bezig met het uitvoeren van psychiatrische en somatische verpleegkundige zorg, de coördinatie van zorg en het bevorderen van het therapeutische klimaat en de coördinatie van de afdelingsorganisatie.

Wat breng je mee
Je bent in het bezit van het diploma hbo-verpleegkundige en je hebt affiniteit met de psychiatrische doelgroep. Je bent BIG-geregistreerd en bent het gewend om onregelmatig te werken, overdag, in de avond of tijdens de nacht. Je werkt vanuit een holistische visie, ziet de mens als één geheel en maakt geen onderscheid tussen lichaam en geest. Je hebt de gave om contact te kunnen maken met patiënten die psychiatrische en somatische zorg nodig hebben. Je bent geduldig, hebt doorzettingsvermogen en je bent op je best in een dynamische werkomgeving waarin je overzicht weet te bewaren in soms acute, maar vaak complexe situaties. Je bent flexibel en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Van nature voel je je verantwoordelijk en bent bereid actief mee te denken over de verdere ontwikkeling van onze afdeling ziekenhuispsychiatrie. Je werkt zelfstandig in teamverband en bent leergierig en assertief. Je vindt het niet vreemd om te reflecteren op werkhouding en gedrag en bent in staat hierover feedback te geven en te ontvangen.
Wij werken graag samen met een collega die bereid is soms een stapje harder te lopen als dit de patiëntenzorg ten goede komt. Nét dat beetje extra om het de patiënt zo aangenaam mogelijk te maken. Iemand die buiten de geldende kaders durft te denken, iemand met lef, een goed gevoel voor humor, wiens karakter zich kenmerkt met positiviteit.

Wij bieden jou
Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, voor gemiddeld 36 uur per week (100%). Parttime werken is mogelijk, met een ondergrens van 24 uur (66,67%).
Je werkzaamheden vallen onder de CAO Ziekenhuizen, waarbij je functie is ingeschaald in FWG 50. Afhankelijk van je ervaring, verdien je minimaal € 2.526,= (50-0) en maximaal € 3.774,= (50-12) bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband.
Wil je bij ons komen werken, dan vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en dat je voldoende beschermd bent tegen Hepatitis B.

Aangenaam!
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patiënten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Overige informatie
Wij hebben deze vacature geplaatst op 14 december 2021. Stuur je sollicitatie vóór 20 januari a.s.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in overleg.  

 

 

Solliciteer

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement. Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.