Medewerkers van ZGT

Anesthesiemedewerkers en sedatie praktijk specialist (SPS)

Wil jij werken in een topklinisch ziekenhuis? Zoek jij uitdaging in je werk en wil jij je graag blijvend ontwikkelen als zorgprofessional? Dan is ZGT de werkgever voor jou! 

Voor het operatiecomplex en behandelcentrum zijn wij op zoek naar 

Anesthesiemedewerkers en sedatie praktijk specialist (SPS)

Wat ga je doen? 
Het operatiekamercomplex bestaat, verdeeld over twee ziekenhuizen, uit 17 operatiekamers, 2 holdings en 2 verkoeverkamers. Sinds begin 2018 zijn wij in het bezit van een hypermoderne Hybride OK en vinden er operaties plaats middels robotchirurgie.
Jouw werkplek bestaat uit twee locaties; locatie Almelo met een spoedprogramma en complexe en gespecialiseerde zorg en locatie Hengelo met een hoogontwikkeld electief programma.

Als anesthesiemedewerker lever je continu de beste zorg aan onze patiënten. Veiligheid en kwaliteit staan daarbij voorop. Jouw taak is het bewaken, begeleiden en verzorgen van de patiënt in de pré-, per-, en postoperatieve fase binnen het OK-complex. Daarnaast assisteer je de anesthesist bij de in- en uitleiding uit de narcose. Ook bewaak en onderhoud je de anesthesie tijdens de operatie. Daarnaast bieden wij uren als sedatiepraktijkspecialist binnen ons team van SPS. Je wordt ingezet op behandelkamers van het behandelcentrum voor meerdere specialismen. Op het behandelcentrum werkt de sedatiepraktijkspecialist in opdracht van de hoofdbehandelaar, waarbij de anesthesioloog niet direct aanwezig is. Bij sedatie buiten de OK wordt gebruik gemaakt van een sedatiekar met daarop onder andere perfusiepompen, beademingsmogelijkheden en resuscitatiemateriaal.

Het team waarin je komt te werken kenmerkt zich door een goede sfeer, korte lijnen, collegialiteit en professionaliteit.

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een CZO diploma anesthesiemedewerker en de aanvullende opleiding tot SPS.
 • Je bent een betrokken, enthousiaste, proactieve professional die zelfstandig in een unieke innovatieve omgeving altijd streeft naar de beste zorg voor de patiënt.
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en toegewijde aandacht voor en betrokkenheid bij onze patiënten.
 • Hoeveel werkervaring je hebt is minder van belang. Je krijgt bij ons een gedegen inwerkperiode voordat je op een specialisme wordt ingedeeld.
 • Onze operatieafdeling op de locatie Almelo is een 24-uursbedrijf dus je bent bereid en in staat om wisselende diensten te werken.
 • Goed om te weten: je bent beschermd tegen Hepatitis B en je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.


Wat krijg je van ZGT

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor 36 uur (100%) per week waarvan gemiddeld 2 dagen per week inzet als SPS.
 • Parttime werken is mogelijk in overleg en afhankelijk van de werkervaring met een ondergrens van 28 uur (77,77%) gemiddeld per week.
 • FWG 60 CAO Ziekenhuizen, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 3.558,= (60-0) en maximaal € 5.212,= (60-13) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, tot 57 naar keuze te besteden persoonlijke levensfase budget uren per jaar en een zeer actieve personeelsvereniging.
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling via allerlei workshops/trainingen.

Wij zijn ZGT!
Wij zijn ZGT, hét in Twente gewortelde topklinische ziekenhuis waar aandacht voor de patiënt en mens centraal staat. Een plek waar wij met plezier werken en waar we duurzaam inzetten op vooruitstrevende verbeteringen in de zorg. ZGT heeft de kennis, kunde en het enthousiasme om de regionale uitdagingen in de gezondheidszorg aan te gaan. Met ruim 3200 gedreven medewerkers en 300 vrijwilligers zetten wij ons in samenwerking met patiënten, naasten en andere zorgaanbieders dag en nacht in voor de beste zorg in Twente. Daar zijn wij onmeunig trots op!

Overige informatie
Wij hebben deze vacature geplaatst op 24 mei 2023.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in overleg met de sollicitant.

Een dag meelopen op het OK complex en tijdens de sedatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement. Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.