Assortimentscoördinator

Heb jij door jouw werk als zorgprofessional kennis opgedaan van uiteenlopende medische hulpmiddelen en zie jij jezelf als schakel tussen medische zorg en inkoop? Zoek je regelmatige werktijden en wil je je eigen agenda kunnen beheren? Dan is ZGT de werkgever voor jou!

Voor onze afdeling inkoop zijn wij op zoek naar een

Assortimentscoördinator 

Wat ga je doen
Als assortimentscoördinator ben je verantwoordelijk voor het bewaken van het assortiment medische hulpmiddelen binnen het ziekenhuis. Je hebt een centrale en dynamische rol. Je schakelt met de zorgverleners op de werkvloer, over bijvoorbeeld nieuwe producten, lopende projecten en alternatieven bij leveringsproblemen van producten. Je verzorgt het contact met leveranciers, neemt deel aan afdelingsgerichte maar ook landelijke projecten en overlegvormen en je draagt bij aan risicomanagement, kwaliteitsborging en kostenbeheersing. Je bepaalt hiertoe (mede) het beleid over het assortiment medische hulpmiddelen en geeft advies en praktische ondersteuning gedurende de gehele levenscyclus van deze artikelen. Je houdt rekening met de geldende wet- en regelgeving, je stelt beheersplannen op en hebt zicht op de ontwikkelingen van de verhoudingen tussen de kosten en kwaliteit bij de innovaties van de zorgproducten. Ook coördineer je klachtenprocedures.
De afdeling inkoop verleent diensten voor en met het hele ziekenhuis. Afstemming vindt plaats met verschillende partijen, zowel binnen als buiten ZGT, om de beste zorg voor onze patiënten te kunnen leveren. Inhoudelijke kennis van medische hulpmiddelen en de toepassing daarvan is belangrijk in de samenwerking. Binnen de afdeling inkoop werk je samen met een collega assortimentscoördinator en de samenwerking binnen de afdeling is groot, iedereen staat klaar om elkaar te helpen.

Wat breng je mee
Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO/WO-niveau en hebt affiniteit met ontwikkelingen in de zorg. Je hebt de opleiding coördinator medische hulpmiddelen van de LNAG afgerond of bent bereid deze te volgen. Je hebt inzicht in de relevante marktontwikkelingen en beschikt over medisch-technische kennis. Je beschikt bij voorkeur over werkervaring als verpleegkundige (of een andere zorginhoudelijke functie) of als assortimentscoördinator binnen de ziekenhuiszorg. Kijk op productassortimenten, projectmanagement en kwaliteitssystemen zijn een belangrijke pré. Als persoon ben je zorgvuldig, communicatief sterk en gemakkelijk benaderbaar waardoor je goede contacten kunt onderhouden met collega’s en leveranciers.

Wij bieden jou
De arbeidsovereenkomst is voor onbepaalde tijd. Het dienstverband kan zo spoedig mogelijk aanvangen. Het aantal uren gaat in overleg en bedraagt minimaal 24 (66,67%) tot maximaal 36 (100%) uur gemiddeld per week.
Jouw salaris is ingedeeld in FWG 55 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.882,= (55-0) en maximaal € 4.227,= (55-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. 
Omdat wij onze medewerkers graag stimuleren te blijven ontwikkelen, heb je bij ZGT toegang tot het platform GoodHabitz. Hier kun je allerlei workshops/trainingen volgen zodat jij je op persoonlijk, maar ook professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen.
We kennen ook een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, ORT toeslagen, reiskostenvergoeding, etc..
De CAO Ziekenhuizen is van toepassing.
Voorwaarde voor aanstelling is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Aangenaam!
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patiënten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Overige informatie

Wij hebben deze vacature geplaatst op 11 januari 2022. De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Stuur je sollicitatie vóór 23 januari 2022.
Martijn de Ruiter, manager inkoop (06 10 08 77 54) en Chantal Lutke Veldhuis, assortimentscoördinator (06 82 09 68 34), kunnen je meer informatie geven over deze vacature.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 27 januari 2022.

 

Solliciteer

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement. Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.