Dialyseverpleegkundige in opleiding

Wil jij werken in een topklinisch ziekenhuis? Zoek jij uitdaging in je werk en wil jij je graag blijvend ontwikkelen als zorgprofessional? Dan is ZGT de werkgever voor jou! 

Voor onze gespecialiseerde afdeling in dialyse zijn wij op zoek naar een

Dialyseverpleegkundige in opleiding  

Een HBO opgeleide verpleegkundige die toe is aan een volgende uitdaging. Noodzakelijk is een grote affiniteit met het medisch technisch handelen om opgeleid te worden tot een verpleegkundige die zelfstandig een complexe behandeling kan geven aan patiënten met chronisch nierfalen. Door het intensieve en frequente patiëntencontact kun je in deze functie echt het verschil maken.

Wat ga je doen
De gespecialiseerde opleiding tot dialyse verpleegkundige duurt 15 maanden. Start van de opleiding zal in april of november 2022 zijn. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt gegeven door het opleidingsinstituut Wenckebach van het UMCG. Tijdens je opleiding tot dialyseverpleegkundige voer je de voorkomende nierfunctie vervangende therapieën uit zowel in een chronische als acute setting. Met een steeds groter wordende verantwoordelijkheid passend bij het niveau van je opleiding. Je werkt samen in een multidisciplinair team van o.a. nefrologen, verpleegkundig specialisten, dialyse verpleegkundigen, zorgassistenten, diëtisten, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers en secretaresses.
Op onze moderne HKZ gecertificeerde afdeling worden patiënten behandeld met nierfunctie vervangende therapie: haemodialyse en peritoneaal dialyse. Met verschillende achtergronden en leeftijden. Daarnaast worden patiënten in de pré dialysefase uitgebreid begeleid om een weloverwogen keuze te maken voor een nierfunctievervangende therapie. De verpleegkundigen op de dialyseafdeling zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren, initiëren en coördineren van verpleegkundige zorg, gericht op patiënten die worden behandeld met nierfunctie vervangende therapie of voorbereid op een transplantatie. Binnen de afdeling zijn diverse werkgroepen actief n.l. vaattoegang, kwaliteit en veiligheid, scholing en applicatiebeheer. Gemiddeld worden er 120 patiënten per week behandeld met hemodialyse of peritoneaaldialyse. De behandeling wordt aangeboden op twee locaties, te weten ZGT Almelo en ZGT Hengelo. De afdeling in Almelo telt 28 dialysestations, de afdeling in Hengelo telt 13 dialysestations. Op beide afdelingen wordt gewerkt volgens een systeem van Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige. Zorgassistenten verlenen ondersteunende taken aan verpleegkundigen. De afdeling is 7 dagen per week open, buiten kantooruren werken we met bereikbaarheid diensten. Op de afdeling werken we in dag, late en nacht diensten.

Wat breng je mee
Je beschikt over een diploma HBO-V verpleegkundige en hebt minimaal een jaar ziekenhuiservaring als verpleegkundige. Je hebt affiniteit met de patiëntencategorie. Je kunt zowel zelfstandig als binnen een team werken, waarbij je reflecteert op je eigen handelen. Je bent flexibel, deskundig en gastvrij. Je beschikt over een rijbewijs zodat je op beide locaties inzetbaar bent. Tevens werken we op de dialyse met bereikbaarheid diensten. Hiervoor is het noodzakelijk dat je binnen 30 minuten op de afdeling kunt zijn.

Wij bieden jou
Een uitdagende leeromgeving met doorgroeimogelijkheden binnen de afdeling. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van de opleiding. Het aantal uren bedraagt minimaal 32 uur (88,89%) gemiddeld per week. De intentie is om je na afronden van de opleiding een vast contract aan te bieden.
Jouw salaris is ingedeeld in FWG 50 en bedraagt, afhankelijk je ervaring, minimaal € 2.526,= (50-0) en maximaal € 3.774,= (50-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Na diplomering is jouw salaris is ingedeeld in FWG 55 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.882,= (55-0) en maximaal € 4.227,= (55-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
De CAO Ziekenhuizen is van toepassing.
Voorwaarde voor aanstelling is dat je voldoende beschermd bent tegen Hepatitis B en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Aangenaam!
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patiënten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Overige informatie
Wij hebben deze vacature in- en extern geplaatst op 14 januari 2022. Stuur je sollicitatie vóór 22 januari a.s.
Een meeloopdag maakt onderdeel uit van de procedure.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 27 januari 2022.

 

 

 

 

Solliciteer

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement. Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.