Dialyseverpleegkundige i.o.

Ben jij een hbo-verpleegkundige en ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in een leuk team? Heb jij affiniteit met medisch technisch handelen en wil jij opgeleid worden tot een verpleegkundige die zelfstandig een complexe behandeling kan geven aan patiënten met chronisch nierfalen? Dan zoeken wij jou!

Onze gespecialiseerde dialyse heeft een opleidingsplek voor een 

Dialyseverpleegkundige i.o. (in opleiding) 

Wat ga je doen? 
Wanneer je de gespecialiseerde opleiding tot dialyseverpleegkundige gaat volgen, zal je een opleiding starten van 15 maanden. Tijdens de opleiding volg je het praktijkgedeelte op de dialyseafdeling onder begeleiding van je werkbegeleider en het theoretische gedeelte van de opleiding op het opleidingsinstituut Wenckebach van het UMCG. Tijdens deze opleiding voer je de voorkomende nierfunctie vervangende therapieën uit, zowel in een chronische als acute setting. Dit doe je met een steeds groter wordende verantwoordelijkheid passend bij de fase van je opleiding. De opleiding zal starten in april 2023. Na een succesvolle afronding van jouw opleiding ben je bevoegd en bekwaam om te werken als dialyseverpleegkundige. Door het intensieve en frequente patiëntencontact kun je in deze functie écht het verschil maken.
Je werkt in deze functie samen in een multidisciplinair team van o.a. nefrologen, verpleegkundig specialisten, dialyseverpleegkundigen, zorgassistenten, diëtisten, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers en secretaresses. Gemiddeld worden er 115 patiënten per week behandeld met hemodialyse of peritoneaaldialyse. De afdeling in Almelo telt 28 dialysestations. Er wordt gewerkt volgens een systeem van EVV–er, Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige. Zorgassistenten verlenen ondersteunende taken aan verpleegkundigen. De afdeling is 7 dagen per week open, buiten kantooruren werken we met bereikbaarheid diensten. Op de afdeling werken we in dag, late en nacht diensten.

Wat breng je mee?
Je beschikt over een diploma HBO-V en hebt minimaal één jaar ziekenhuiservaring als verpleegkundige. Noodzakelijk is een grote affiniteit met het medisch technisch handelen om opgeleid te worden tot een dialyseverpleegkundige die zelfstandig een complexe behandeling kan geven aan patiënten met chronisch nierfalen. Je kunt zowel zelfstandig als binnen een team werken, waarbij je reflecteert op je eigen handelen. Je bent flexibel, deskundig en gastvrij. Tevens werken we op de dialyse met bereikbaarheidsdiensten. Hiervoor is het noodzakelijk dat je binnen 30 minuten op de afdeling kunt zijn. Voorwaarde voor aanstelling is dat je voldoende beschermd bent tegen Hepatitis B en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Wij bieden jou
Een uitdagende leeromgeving met oog op een dienstverband na jouw opleiding en daarbij doorgroeimogelijkheden binnen de afdeling. Goede begeleiding van onze ervaren werkbegeleiders. De kans om in een fijn team te komen werken!
De arbeidsovereenkomst is voor de duur van de opleiding. Het dienstverband kan zo spoedig mogelijk aanvangen. De tijd ter overbrugging tot de start van de opleiding wordt benut om alvast voor te werken. Het aantal uren bedraagt 32 uur (88,89%) gemiddeld per week. De terugbetalingsregeling is conform de regeling studiekosten van toepassing.
Jouw salaris tijdens de opleiding is ingedeeld in FWG 50 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.759,= (50-0) en maximaal € 3.922,= (50-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Na afronding van jouw opleiding en definitieve plaatsing zal jouw salaris ingedeeld zijn in FWG 55.
Ook krijg je bij ons een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, ORT-toeslagen (indien van toepassing), naar keuze te besteden PLB-uren, een reiskostenvergoeding en eventuele andere voorkomende toeslagen conform de CAO Ziekenhuizen.
Omdat wij onze medewerkers graag stimuleren om zich te blijven ontwikkelen, heb je bij ZGT toegang tot het platform GoodHabitz. Hier kun je allerlei online workshops en trainingen volgen zodat jij je op persoonlijk en professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen.

Aangenaam!
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patiënten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Overige informatie

Wij hebben deze vacature geplaatst op 02 december 2022. 
Meer informatie over deze vacature kan via opleidingdialyse@zgt.nl, via dit mailadres kun je ook een telefonische afspraak maken met een van onze opleidingscoördinatoren Bea van Leeuwen of Nicole Sommers, die je meer informatie kunnen geven over deze vacature.
Een meeloopdag maakt onderdeel uit van de procedure.

Solliciteer

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement. Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.