Wil jij werken in een topklinisch ziekenhuis? Zoek jij uitdaging in je werk en wil jij je graag blijven ontwikkelen als zorgprofessional? Dan is ZGT de werkgever voor jou!

Voor de afdeling diëtetiek zijn wij, vanwege zwangerschaps- en bevallingsverlof van twee collega's, op zoek naar een

Diëtist 

Wat ga je doen? 
Diëtisten zijn deskundigen op het gebied van voeding en diëten. De afdeling diëtetiek bestaat uit een team van 16 diëtisten met een scala aan specialismen en aandachtsgebieden. Als diëtist ben je werkzaam voor de poliklinische en klinische patiënten binnen het ziekenhuis zowel op locatie Almelo als Hengelo. Als diëtist draag je bij aan zorgverlening binnen het primaire zorgproces. Je verricht diëtistisch onderzoek en stelt de behandeling op en voert deze uit. Je begeleidt en motiveert de patiënt gedurende de behandeling en geeft daarbij voorlichting. Je geeft instructies in het kader van dieetbehandeling aan betrokken professionals en neemt deel aan multidisciplinaire behandelteams. Je draagt bij aan de ontwikkeling en profilering van jouw vak en jouw afdeling, binnen een organisatie die continue in beweging is.

Wat breng je mee?
Je beschikt over een afgeronde Hbo opleiding Voeding en Diëtetiek. Werkervaring in een ziekenhuisorganisatie is een pré en ervaring met HIX is een voordeel. Affiniteit met de aandachtsgebieden long en bariatrie is een welkome aanvulling. Je bent een enthousiaste, flexibele en empathische diëtist. Je bent collegiaal en kunt zowel zelfstandig als in teamverband samenwerken. Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en bent sociaalvaardig. Flexibel, innovatief en ondernemend zijn een vereiste in deze dynamische omgeving. Voorwaarde voor aanstelling is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Wij bieden jou
De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van het zwangerschaps- en bevallingsverlof. Het dienstverband kan per half december ingaan tot en met augustus 2023. Het aantal uren bedraagt gemiddeld 36 uur (100%) per week.
Jouw salaris is ingedeeld in FWG 50 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.526,- (50-0) en maximaal € 3.774,- (50-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
Ook krijg je bij ons een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, ORT-toeslagen (indien van toepassing), naar keuze te besteden PLB-uren, een reiskostenvergoeding en eventuele andere voorkomende toeslagen conform de CAO Ziekenhuizen.
Omdat wij onze medewerkers graag stimuleren te blijven ontwikkelen, heb je bij ZGT toegang tot het platform GoodHabitz. Hier kun je allerlei workshops/trainingen volgen zodat jij je op persoonlijk, maar ook professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen. We kennen ook een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, ORT toeslagen, reiskostenvergoeding, etc.

Aangenaam!
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patiënten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Overige informatie
Wij hebben deze vacature geplaatst op 23 september 2022. Stuur je sollicitatie vóór 09 oktober a.s.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagochtend 20 oktober 2022.

 

 

Solliciteer

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement. Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.