HELP vrijwilliger voor ouderen

HELP vrijwilliger voor ouderen

“Je dag begint met het inlezen van de patiënten die je vanmorgen gaat bezoeken. Als je klaar bent maak je je koffer klaar. De krant, een geheugenspelletje en de benodigdheden stop je in de koffer die je meeneemt als je de patiënten bezoekt. Om 10.00 uur ga je op pad en klop je aan bij de eerste patiënt.”

Ben jij er graag voor een ander? Vind jij het leuk om met oudere mensen om te gaan? Onder het genot van een kopje koffie even de dagelijkse dingen doornemen. Samen een kruiswoordpuzzel maken. Een spelletje doen of even een wandelingetje door het ziekenhuis maken.
Als HELP vrijwilliger bezoek je verschillende patiënten op diverse afdelingen. Oudere patiënten hebben tijdens een ziekenhuisopname een grotere kans verward te raken en/of fysiek achteruit te gaan. Dit risico is kleiner als deze patiënten intensief begeleid worden. Als HELP vrijwilliger lever je een bijdrage aan deze begeleiding. Uiteraard word je getraind voor ondersteuning van verschillende activiteiten; oriëntatie, eten, bewegen en activeren voor het voorkomen of beperken van verwardheid.

HELP vrijwilliger is een leuke afwisselende job. Ben je gastvrij en wil je graag iets betekenen voor kwetsbare ouderen? Dan ben jij de perfecte kandidaat!

Op onze locatie Almelo verwelkomen we graag meerdere nieuwe vrijwilligers voor dit mooie project.

Algemene voorwaarden:

 • Jij bent minimaal 18 jaar.
 • In het bezit van een Nederlands paspoort, ID kaart of verblijfsvergunning met geldig buitenlands paspoort.
 • In het bezit van e-mail.
 • Om als vrijwilliger bij ZGT aan de slag te kunnen vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten hiervan worden door ZGT vergoed.

Specifieke kenmerken voor deze functie

Je bent:

 • op maandag t/m vrijdag minimaal één dagdeel per week beschikbaar van 10.00-13.00 uur en/of 17.00-20.00 uur
 • en/of op zaterdag en zondag minimaal 1 keer per 14 dagen beschikbaar van 10.00–13.00 uur en/of van 17.00 -20.00 uur
 • vriendelijk en respectvol
 • gastvrij en behulpzaam
 • rustig en geduldig
 • in staat om zelfstandig te kunnen werken en oplossingsgericht
 • fysiek en psychisch in staat om bepaalde werkzaamheden uit te voeren

Overige informatie
Inlichtingen over deze vacature kunt u verkrijgen bij Elly Leferink, coördinator vrijwilligers, e.jager@zgt.nl  of bij Carla Telgenkamp, contactpersoon HELP vrijwilligers, c.telgenkamp@zgt.nl.
We zien je sollicitatie graag tegemoet!

 

 

 

 

Solliciteer

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement. Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.