Klinisch psycholoog

Wil jij werken in een topklinisch ziekenhuis? Zoek jij uitdaging in je werk en wil jij je graag blijvend ontwikkelen als zorgprofessional? Dan is ZGT de werkgever voor jou! 

Voor onze afdeling psychiatrie zijn we op zoek naar een nieuwe collega 

Klinisch psycholoog 

Wat ga je doen? 
De afdeling psychiatrie ZGT bestaat uit een consultatieve dienst, twee opname-afdelingen, polikliniek en deeltijdbehandeling. Voor de deeltijdbehandeling is een functie van klinisch psycholoog beschikbaar, in de rol van behandelaar en tevens een coördinerende inhoudelijke rol. Aandachtsgebieden binnen de deeltijdbehandeling zijn: Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK), zwangerschap gerelateerde psychiatrie, levensfaseproblematiek bij ouderen. Er wordt gewerkt vanuit de principes van Acceptance and Commitment Therapy (ACT), waarbij zowel psychotherapie en sociotherapie in groepsverband plaatsvindt en als vak therapieën: beeldende therapie, dramatherapie, muziektherapie en psychomotorische therapie. Deze therapievormen dragen als non-verbale therapievorm in belangrijke mate bij aan het meer leren herkennen van lichaamssignalen, eigen patronen van kwetsbaarheid en veerkracht en biografische thematiek. Ook zijn SPV-ers betrokken bij patiënt en systeem en is een behandelend psychiater betrokken. De functie van klinisch psycholoog is die van psychotherapeut in de groep, naast het aansturen van verdere ontwikkeling van het behandelprogramma. Omwille van het laatste is er in overleg met de afdeling medische psychologie specifiek voor gekozen om voor deze functie gebruik te maken van een dienstverband in de RVE psychiatrie.

Wat breng je mee?
Je bent ingeschreven in het specialistenregister voor klinisch psychologen. Je bent bekend met diverse behandelvormen, zoals bijvoorbeeld CGT, EMDR, speltherapie en/ of systeemtherapie. Je beschikt over ruime ervaring met diagnostiek en behandeling, bij voorkeur in een ziekenhuis. Ervaring in het werken met ACT een pré is, maar ook werkervaring binnen een algemeen ziekenhuis en met groepen kan bijdragen. Ervaring in leidinggevende functie is van belang. Echter waar expertise nog verder te ontwikkelen is, kan er overleg zijn over mogelijkheden. De diversiteit van de doelgroepen vraagt om te kunnen denken buiten de kaders van geprotocolleerde behandeling. Je bezit een sterk communicerend vermogen en pakt zo nodig een coördinerende, aansturende rol op. Als persoon ben je een enthousiaste en bevlogen collega. Je kunt goed zelfstandig werken en bent sterk in de samenwerking met verwijzers, psychologisch medewerkers, medisch pedagogisch zorgverleners en paramedische behandelaren. Je bent verbindend ingesteld en je bent in staat om contacten met externe instanties op te bouwen en te onderhouden ten behoeve van samenwerking en doorverwijzing. Je bent verbonden/wilt je verbinden aan de regio.

Wij bieden jou
De arbeidsovereenkomst is voor onbepaalde tijd. Het dienstverband kan zo spoedig mogelijk ingaan. Het aantal uren bedraagt 36 uur per week. Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conform cao-ziekenhuizen FWG 70. Je wordt aangestuurd via de RVE psychiatrie, maar bent gedetacheerd vanuit de afdeling medische psychologie. Als zodanig ben je via de vakgroep Medische Psychologie verbonden met CMS (Coöperatie Medisch Specialisten ZGT). Je wordt hierdoor betrokken bij de ontwikkelingen binnen het ziekenhuis en kan hierbij ook meedenken.
Omdat wij onze medewerkers graag stimuleren te blijven ontwikkelen, heb je bij ZGT toegang tot het platform GoodHabitz. Hier kun je allerlei workshops/trainingen volgen zodat jij je op persoonlijk, maar ook professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen. We kennen ook een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, etc.
De CAO Ziekenhuizen is van toepassing.
Voorwaarde voor aanstelling is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Aangenaam!
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patiënten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Overige informatie
Wij hebben deze vacature geplaatst op 5 juli 2022. Je sollicitatie kun je tot uiterlijk 31 december a.s. via onderstaande button toesturen.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Vincent Spikker, hoofd psychiatrie, telefoonnummmer 06 10 09 56 01, of per mail v.spikker@zgt.nl.
Wil je meer weten over de afdeling medische psychologie, dan kun je contact opnemen met Ilse van Tilborg, klinisch neuropsycholoog/medisch manager, telefoonnummer 088 708 5311, of per mail i.vtilborg@zgt.nl.

Solliciteer

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement. Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.