Wil jij als psychiater snel en efficiënt de juiste zorg aan patiënten kunnen bieden? Zoek je een zelfstandige regierol waarbij je de beschikking hebt over verpleegafdelingen en kunt bouwen op multidisciplinaire teams met o.a. een groot aantal verschillende vak therapeuten? Bekijk dan snel de vacature binnen ons topklinische ziekenhuis!

Binnen de afdeling psychiater is een vacature ontstaan voor een 

Psychiater 


Wat ga je doen? 
Binnen ZGT is de psychiatrie onderverdeeld in vier gebieden. Wij bieden klinische zorg binnen de PAAZ/MPU en de ouderenpsychiatrie, op aanvraag verzorgen wij consultatieve diensten aan andere afdelingen binnen ZGT en naast de poliklinische zorg bieden wij psychiatrische deeltijdbehandelingen.

De afdeling psychiatrie is goed ingebed binnen ZGT, waarbij diagnostiek en behandeling plaats vindt op het gebied van psychiatrie en somatiek. De afdeling beschikt over 24 bedden op de PAAZ/MPU en 13 op de afdeling ouderenpsychiatrie. Onze uitgebreide deeltijdbehandeling heeft specifieke aandacht voor aanhoudende lichamelijke klachten, ouderen en zwangerschapsgerelateerde psychiatrie en het totale behandelpalet is volledig en breed. Er is sprake van een stevige samenwerking met de ketenzorg in de regio.

Als afdeling zijn wij volop in ontwikkeling ten aanzien van o.a. de moeder-baby unit en eetstoornissen en wij dagen jou uit om hier een belangrijke bijdrage aan te leveren en om, samen met de collega psychiaters en onze belangrijkste ketenpartners, hierbij de regierol te pakken.

Als psychiater heb je dagelijks contact met de andere psychiaters en medisch specialisten van ZGT. Vanuit jouw eigen regierol werk je binnen de multidisciplinaire teams van de afdeling psychiatrie bestaande uit o.a. verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en vak therapeuten. Je kunt kiezen uit diverse vaktherapieën waarmee je jouw patiënten heel efficiënt de juiste zorg kunt bieden. Door dat de afdeling beschikt over eigen verpleegafdelingen ben je ook wat opnames betreft ruimschoots in de regie.

Wat breng je mee?
Je hebt de opleiding tot psychiater afgerond of staat op het punt staat om dat te doen. Enkele jaren ervaring als psychiater is een pré. Je het een grote betrokkenheid bij patiënten en je wilt graag een bijdrage leveren aan de innovatieve ontwikkelingen binnen de ziekenhuispsychiatrie en de opleidingen die we verzorgen voor aios psychiatrie, aios huisartsgeneeskunde, verpleegkundig specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en coassistenten.  Als persoon en professional ben je doortastend, kun je moeilijke situaties overzien en in goede banen leiden in afstemming met anderen, binnen het eigen team, andere medisch specialisten en medewerkers ziekenhuis en ketenpartners.  En ben je stevig snel in het oordelen over situaties. Dit is voor ons belangrijk in de samenwerking met andere medisch specialisten en voor het verstevigen van de medisch leiderschapspositie van de psychiaters binnen de eigen afdeling. Binnen het team van psychiaters breng je nuchterheid, humor en relativeringsvermogen mee, je beschikt over een collegiale werkhouding en je bent op een laagdrempelige manier benaderbaar voor de collega’s binnen de multidisciplinaire teams.

Wij bieden jou
Wij bieden een fulltime aanstelling waarbij een kleiner aantal uren ook bespreekbaar is. Naast toetreding tot de maatschap is een aanstelling als Chef de Clinique mogelijk. Als Chef de Clinique zal je worden beloond conform Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten. Een aanstelling als Chef de Clinique is voor de duur van één jaar, waarna in onderling overleg zal worden gekeken of toetreding tot de maatschap of voortzetting van het dienstverband een optie is.

Aangenaam!
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patiënten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Overige informatie

Wij hebben deze vacature geplaatst op 28 oktober 2022. Stuur je sollicitatie via onderstaande button.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juan Stienen, psychiater en medisch manager, te bereiken via telefoonnummer 088 708 3110 of per mail j.stienen@zgt.nl.

Voorwaarde voor aanstelling is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Solliciteer

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement. Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.