Verpleegkundig specialist nefrologie

Ben jij op zoek naar een interessante afdeling waarin je binnen een multidisciplinair team je inzet voor de nefrologische zorg aan onze nefrologie en (pre)dialyse patiënten? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Voor ons dialysecentrum en de polikliniek nefrologie zijn wij op zoek naar een 

Verpleegkundig specialist nefrologie 

Wat ga je doen? 
Het specialisme nefrologie omvat de diagnostiek en behandeling in alle fasen van nefrologische zorg. Onze verpleegkundig specialisten vervullen een cruciale rol binnen de nefrologie. Binnen ons centrum maak je met je collega verpleegkundig specialist deel uit van een team van 5 nefrologen, een groot team van deskundige verpleegkundigen, zorgassistenten, technici en secretaressen. Als verpleegkundig specialist heb je in nauwe samenwerking met de nefrologen een zelfstandige behandelrelatie met patiënten en voer je samen met de patiënt de regie op het ziekteproces. Je verkent wensen en problemen, informeert en adviseert de patiënt rondom het ziekteproces en specifieke medicatie. Afstemming vindt plaats met de collega’s binnen het team en de nefrologen. Je beschikt over meer kennis en bevoegdheid dan een verpleegkundige en je hebt meer tijd voor een patiënt dan de nefroloog. Dit maakt dat je meer tijd en aandacht aan de patiënten kunt besteden en heel breed kunt kijken, denken en handelen. Zo help je patiënten, naast dat je een behandeling kunt starten of medicatie kunt voorschrijven, ook in de juiste richting aangaande bijvoorbeeld levensstijl, voeding of op psychosociaal gebied. 
Tijdens de poliklinische werkzaamheden draag je de zorg voor nefrologische patiënten die je informeert en begeleidt bij hun nierproblematiek en zo nodig de behandeling bij stelt. Naast de poliklinische zorg speel je een rol in de begeleiding van pre-dialyse patiënten op het gebied van niertransplantatie. Dit betreft het geven van voorlichting aan patiënten en potentiele nierdonoren en opstarten van keuringen en onderhouden van contacten met transplantatiecentra. Daarnaast loop je net als de nefrologen dialysevisites en pas je de dialysebehandeling evt. in afstemming met de arts aan. Je krijgt te maken met allerlei innovaties, zoals nieuwe manieren van voorlichting geven, het gebruik van e-health en alle ontwikkelingen op het gebied van nierziekten die meer mogelijk maken voor de patiënten. Je helpt met de ontwikkeling van collega-verpleegkundigen door het geven van scholing, begeleiding bij verpleegkundigen in opleiding tot VS-er en je draagt bij aan de ontwikkeling van het team als geheel en het versterken van de positionering binnen het ziekenhuis. De samenwerking binnen het team is gebaseerd op eerlijkheid en gelijkwaardigheid. De functie wordt gedragen door de nefrologen en men is overtuigd van de toegevoegde waarde van de verpleegkundig specialisten binnen het dialysecentrum en de polikliniek nefrologie.

Wat breng je mee?
Je bent afgestudeerd en geregistreerd Master Advancend Nursing Practise, maar als je als afgestudeerde HBO-V dialyseverpleegkundige interesse hebt om deze functie te vervullen en bereid bent de opleiding MANP te volgen in combinatie met werken, nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je bezit over een grote mate van zelfstandigheid en kan aantoonbaar goed samenwerken met andere professionals. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, toont verantwoordelijkheidsgevoel en bent bereid actief deel te nemen aan ontwikkeling binnen het zorgproces. Daarnaast heb je affiniteit met de doelgroep. Voorwaarde voor aanstelling is dat je voldoende beschermd bent tegen Hepatitis B en dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Wij bieden jou
De arbeidsovereenkomst is voor onbepaalde tijd. Het dienstverband kan zo spoedig mogelijk aanvangen. Het betreft een dienstverband van 36 uur (100%) gemiddeld per week.
Jouw salaris, gebaseerd op een gediplomeerde VS-er, is ingedeeld in FWG 60 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring minimaal € 3.389,= (60-0) en maximaal € 4.964,= (60-13) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Bij een VS-er in opleiding worden andere salarisafspraken van toepassing. We kennen ook een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, ORT toeslagen, reiskostenvergoeding, etc. De CAO Ziekenhuizen is hierop van toepassing.
Omdat wij onze medewerkers graag stimuleren te blijven ontwikkelen, heb je bij ZGT toegang tot het platform GoodHabitz. Hier kun je allerlei workshops/trainingen volgen zodat jij je op persoonlijk, maar ook professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen. 

Aangenaam!
Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patiënten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Overige informatie

Wij hebben deze vacature geplaatst op 13 september 2022. 

De sollicitatiegesprekken vinden in overleg plaats.

Solliciteer

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement. Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.