Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Opleiding hbo-v niveau 5 duaal

De opleiding hbo verpleegkunde duurt vier jaar. Voor studenten van de Academie Gezondheidszorg van Saxion (Deventer en Enschede) heeft ZGT vanaf het tweede leerjaar stageplaatsen. Je gaat dan leren in de praktijk. Vanaf het derde leerjaar kunnen studenten hun opleiding in de duale variant voortzetten. De ZGT Academie biedt voor ZGT medewerkers duale leerplekken aan voor afgestudeerde mbo-v BBL studenten.

Werken en leren

Elk jaar start in september een nieuwe groep hbo duaal studenten die al werkzaam zijn binnen ZGT. In het derde studiejaar verzorgt ZGT samen met het Saxion de duale leerweg (BBL) opleiding hbo Verpleegkunde. Dan ben je aan het werken en leren tegelijk. Je bent dan in dienst van het ziekenhuis als leerling verpleegkundige op een verpleegafdeling en je ontvangt daarvoor een leerling-salaris. Naast je werk ga je ook nog naar school.

Studiekosten

Als student verpleegkunde betaal je de kosten voor de eerste twee jaar van de hbo-v opleiding zelf. ZGT betaalt de studiekosten voor de ‘leren-werkenroute’ tijdens het derde en vierde leerjaar. Wanneer kom je daarvoor in aanmerking?

  • Je hebt je ziekenhuisstage in het tweede jaar met een voldoende afgesloten.
  • Je hebt voldoende studiepunten gehaald tijdens de eerste twee jaar van de hbo-v opleiding.
  • Je hebt een vooropleiding op minimaal havo, of afgeronde mbo-v niveau 4 verpleegkunde afgesloten.

Diploma

Als je de opleiding goed hebt afgesloten, ontvang je na het vierde jaar het landelijk erkende diploma hbo-v (verpleegkundige niveau 5).