Logo ZGT Logo, terug naar Home
Operatieassistent

Opleiding mbo verpleegkunde niveau 4 BBL

De eerste drie jaar van je studie verpleegkunde volg je de beroepsopleidende (BOL) opleiding aan het ROC van Twente. Tijdens het derde jaar van de opleiding kun je stage lopen op een leerafdeling bij ZGT. Studenten die stage lopen bij ZGT, mogen ook solliciteren naar een plaats in de BBL-opleiding van ZGT.

Werken en leren

In het vierde studiejaar verzorgt ZGT samen met het ROC van Twente de beroepsbegeleidende (BBL) opleiding mbo Verpleegkunde. Dan ben je aan het werken en leren tegelijk. Je bent dan in dienst van het ziekenhuis als leerling verpleegkundige op een verpleegafdeling en je ontvangt daarvoor een leerlingsalaris. Naast je werk ga je nog ongeveer acht uur per week naar school. Helaas start er dit jaar 2018-2019 geen BBL opleiding.

Diploma

Als je de opleiding goed hebt afgerond, ontvang je na het vierde jaar het landelijk erkende diploma mbo-V (verpleegkundige niveau 4).

Studiekosten

Als student verpleegkunde betaal je de kosten voor de eerste drie jaar BOL-opleiding zelf. ZGT betaalt de studiekosten voor de ‘leren-werkenroute’ tijdens het vierde leerjaar. Wanneer kom je daarvoor in aanmerking?

  • Je hebt je ziekenhuisstage in het derde jaar met een voldoende afgesloten.
  • Je hebt voldoende studiepunten gehaald tijdens de eerste drie jaar van de BOL-opleiding.
  • Je hebt een vooropleiding op minimaal vmbo, theoretische of gemengde leerweg, profiel Zorg en Welzijn.


De BBL opleidingen vanaf studiejaar 2009-2013 zijn mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds (ESF).