Operatieassistent

ZGT heeft op beide locaties een afdeling recovery. Als recovery verpleegkundige werk je op de afdeling recovery van het ziekenhuis.

De recovery verpleegkundige is een zelfstandig, in teamverband werkende beroepsbeoefenaar, die in staat is zonder directe aanwijzingen, gespecialiseerde (soms levensreddende) zorg te verlenen aan de aan haar of hem toegewezen patiënten. Tegenwoordig worden de meeste complicaties niet meer gedurende de ingreep, maar tijdens de post-operatieve periode gezien.

De complexiteit en zorgintensiteit neemt toe, waarbij meer geavanceerde bewakings- en ondersteunende technieken worden toegepast op de recovery. Dit vraagt deskundigheid en bekwaamheid in de verdere professionalisering tot recovery verpleegkundige. Anesthesiologische ontwikkelingen, regionale anesthesie en endoscopische operatietechnieken geven specifieke zorgvragen en complicaties. De recovery verleegkundige anticipeert op deze ontwikkelingen en werkt toe naar de overplaatsing naar de verblijfsafdeling.

Opleiding

De vervolgopleiding tot recovery verpleegkundige duurt twaalf maanden. De cursist werkt gedurende de opleiding op de afdeling recovery en volgt het theoretische deel bij het opleidingsinstituut. ZGT werkt samen met het opleidingsinstituut CIVO.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de vervolgopleiding tot recovery verpleegkundige op de website van CIVO.

 

 

Ziekenhuislocatie Almelo ZGT Academie

  • Opmerkingen

    ZGT Academie heeft routenummer 6.2

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo ZGT Academie

  • Opmerkingen

    Een afspraak maken kan via ons telefoonnummer.

    Wij zijn te vinden in kamer 312.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo