Verpleegkundigen lopen in de gang
Almelo/Hengelo, 13 november 2020 16:25

Elsevier: ZGT goed beoordeeld op veilige, effectieve zorg en patiëntgerichtheid

Gisteren maakte Elsevier haar jaarlijkse lijst van ‘Beste ziekenhuizen’ bekend. ZGT scoort ook in 2020 wederom goed. In deze lijst worden ziekenhuizen in Nederland beoordeeld en vergeleken op het gebied van patiëntgerichtheid en veilige, effectieve medische zorg. Alle oordelen in dit onderzoek zijn uitgedrukt in punten, waarbij één of twee punten betekent dat het ziekenhuis respectievelijk veel lager of lager dan het landelijke gemiddelde scoort en drie of vier punten hoger of veel hoger dan het landelijke gemiddelde.

ZGT doet het opnieuw goed met een totaaloordeel van drie van de vier te behalen punten. In het onderstaande overzicht staat de beoordeling voor ZGT weergegeven, zoals in het overzicht van Elsevier. De vermelde gegevens van ZGT zijn van toepassing op beide locaties (Almelo en Hengelo).

 

 

Score ZGT 2020

Score ZGT 2019

Patiëntgerichtheid

3 / 4

3 / 4

Dienstverlening

4 / 4

4 / 4

Wachttijden

2 / 4

2 / 4

 

 

 

Medische zorg

3 / 4

3 / 4

Veiligheid

3 / 4

3 / 4

Effectiviteit

3 / 4

2,5 / 4

 

 

 

Eindoordeel

3 / 4

3 / 4

 

  “Net als bij andere metingen en indicatoren kijken we ook hier met een scherpe blik naar de inhoud”, vertelt bestuursvoorzitter Hilde Dijstelbloem. “Natuurlijk is het dan fijn om te constateren dat we wederom goed beoordeeld worden op het gebied van veilige, effectieve zorg en patiëntgerichtheid. We zien al jaren een stabiel beeld. In het bijzondere jaar 2020 is deze beoordeling een extra opsteker voor alle deskundige en betrokken ZGT-ers.”