Scroll verder
Wetenschap

Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek is één van de kerntaken van ZGT. Door wetenschappelijk onderzoek kunnen expertisegebieden ontwikkeld worden, wordt patiëntenzorg kwalitatief beter, kan bijgedragen worden aan nieuwe richtlijnen en standaarden en wordt naamsbekendheid opgebouwd.

Wetenschappelijk onderzoek is van groot belang voor de medische professional om zich te blijven ontwikkelen en scherp te blijven. Bovendien maakt wetenschappelijk onderzoek voor veel medische professionals hun vak extra boeiend.

ZGT stimuleert klinisch relevant, patiëntgebonden wetenschappelijk onderzoek op diverse manieren. Bijvoorbeeld door een infrastructuur voor onderzoek beschikbaar te stellen, beleid te maken op onderzoek en door een financiële impuls. Het ontstane onderzoeksklimaat zorgt voor een stijging van het aantal eigen geïnitieerde onderzoeken dat binnen ZGT wordt uitgevoerd. Het zijn voornamelijk medisch specialisten, arts- en coassistenten, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, HBO- en WO-studenten die bij het wetenschappelijk onderzoek betrokken zijn.

Door een steeds groeiende wetenschappelijke inspanning floreert de ontwikkeling van betere zorgkwaliteit op onze topklinische expertises.

Ziekenhuislocatie Almelo ZGT Wetenschapsbureau

  • Polikliniek 6.2

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo ZGT Wetenschapsbureau

  • Opmerkingen

    Kamer 312

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo