Verpleegkundigen lopen in de gang
Nieuws
Terug naar Actueel

Nieuws dermatologie ZGT

ZorgDomein

Vanaf januari 2024 zullen ZorgDomein verwijzingen met cosmetische vragen niet meer door ons in behandeling worden genomen. Hierbij valt te denken aan cosmetisch hinderende verruca seborrhoica en xanthelasmata. Cosmetische behandelingen worden niet meer vergoed en derhalve niet uitgevoerd. In de reguliere verwijsmogelijkheid in ZorgDomein voor consult dermatoloog is deze exclusie opgenomen. Voor een behandeling kunnen patiënten eventueel bij een huidtherapeut terecht. Wij geven u mee dat uw patiënt bij ZGT Helon naar de mogelijkheden en bijkomende kosten zou kunnen vragen. Uiteraard kunnen patiënten bij wie twijfel is over de diagnose door ons worden gezien. Tevens zullen er vanaf 2024 geen onvergoede flebologische behandelingen meer gedaan worden op onze polikliniek (te weten Sclerocompressie therapie bij besenreisvarices en onvergoede Muller behandelingen).
In de verwijsmogelijkheid voor varices/flebologie in ZorgDomein hebben we het verzoek aan u opgenomen om uw patiënt te informeren over de mogelijke uitkomst van de echo dat zorg niet vergoed wordt. Indien de BMI van uw patiënt >35 is vragen wij u dit aan te geven in de verwijsbrief voor varices/flebologie in verband met de noodzaak voor ons om echo duplex via het vaatlab te laten uitvoeren.

Oplopende wachttijden

Eerder hebben we u bericht over oplopende wachttijden binnen onze poli. Hierbij nog enige aanvullende informatie. Door de toenemende zorgvraag en vermindering in mankracht is onze toegangstijd langer dan u van ons gewend bent. Wij willen er op wijzen dat wij voor spoed elke dag bereikbaar zijn en dat voor indicaties met een verkorte toegangstijd er altijd plek is binnen 1-2 weken. Bovendien kan nog steeds dermatologisch advies in de vorm van een meedenkconsult worden aangevraagd door een eenmalig digitaal consult (ECMSD) of teleconsult via Zorgdomein en Ksyos. Wij vragen u hier laagdrempelig gebruik van te maken.

Dermatologen ZGT