Verpleegkundigen lopen in de gang
Nieuws
Terug naar Actueel

Wijzigingen in Zorgproductaanbod Hart Long Centrum ZGT

 

Longgeneeskunde ZGT


Op verzoek vanuit de eerste lijn heeft longgeneeskunde ervoor gekozen aanpassingen door te voeren in het zorgproductaanbod van ZGT in ZorgDomein. Het doel is om binnen de regio een zo eenduidig mogelijke werkwijze te hanteren voor verwijzen voor medisch specialistische longgeneeskundige zorg conform regionale afspraken.
Door de eenduidige werkwijze zijn er in de benamingen in ZorgDomein wat veranderingen opgetreden, die zichzelf zullen wijzen. Inhoudelijk is er niks veranderd aan de werkwijze van de longartsen ZGT. Spreekuren vinden plaats op locatie Hengelo, voor spoed verwijst u naar locatie Almelo. Longartsen triëren dagelijks alle verwijzingen.

Cardiologie ZGT

Evaluatie van het zorgproductaanbod cardiologie ZGT in ZorgDomein heeft uitgewezen dat het aanbod verouderd is en niet meer aansluit bij de huidige werkwijze op de polikliniek cardiologie. Verwijzingen komen ook veelvuldig onder een verkeerd zorgproduct binnen, waarbij het waarschijnlijk voor verwijzers ook niet altijd haalbaar is om in de spreekkamer al te bepalen wat de precieze zorgvraag is en met welk zorgproduct verwezen moet worden.
Derhalve is het aanbod cardiologie ZGT in ZorgDomein vereenvoudigd en zo overzichtelijk mogelijk gemaakt voor verwijzers. Voor een snelle afhandeling van uw verwijzing verzoeken wij u conform regionale verwijsafspraken een eventueel ECG en/of Holter in zijn geheel (verslag met strookjes) direct mee te sturen.
Cardiologen triëren dagelijks alle verwijzingen en kijken op basis van de aangeleverde gegevens waarvoor de patiënt het beste gepland kan worden, met welke voorbereiding/ onderzoeken voorafgaand en met welke passende toegangstijd de afspraak gepland moet worden. Voor cardiologische zorg verwijst u via ZorgDomein naar locatie Hengelo. Spreekuren vinden plaats in Almelo en Hengelo, bij triage kijkt de cardioloog op welke locatie de patiënt het beste en het snelste gezien kan worden en let daarbij ook op de woonplaats van de patiënt. Voor een spoed verwijzing gebruikt u het zorgproduct voor locatie Almelo, na telefonisch overleg kan uw patiënt vervolgens in Almelo of Hengelo gezien worden.

Voor uw overzicht hierbij de wijzigingen in het Zorgproductaanbod cardiologie ZGT:


Vervallen verwijsmogelijkheden:

  • Combinatieafspraak hartfalen
  • Combinatieafspraak klepafwijking
  • Combinatieafspraak ritme en geleidingsstoornissen
  • Eenmalig fysiek consult cardioloog


Zorgproducten locatie Hengelo die blijven bestaan:

  • Regulier consult cardioloog
  • Fasttrack pijn op de borst
  • Atriumfibrilleren poli
  • Eenmalig digitaal consult cardioloog
  • Intercollegiaal bericht


Zorgproduct locatie Almelo welke blijft bestaan:

  • Spoed consult cardioloog


Longartsen & Cardiologen HLC ZGT