Coronavirus/COVID-19
Nieuws
Terug naar COVID-19/corona nieuws

Update tijdelijke opnamestop

ZGT kan tijdelijk geen nieuwe patiënten in de kliniek opnemen omdat onze maximale beddencapaciteit bereikt is. Dat betekent dat wij nog niet voldoende bedden beschikbaar hebben om nieuwe patiënten op te kunnen nemen. De opnamestop is een tijdelijke maatregel om de toestroom van nieuwe patiënten te kunnen beperken. Alle geplande reguliere zorg gaat grotendeels door en onze spoedeisende hulp en poliklinieken zijn gewoon geopend.

Toename coronapatiënten

De maximale beddencapaciteit is bereikt door een grote toename aan coronapatiënten waarvoor wij een extra isolatieafdeling hebben geopend. ZGT heeft op dit moment drie afdelingen vrij gemaakt voor de opvang van coronapatiënten in isolatie. Om hier voldoende personeel op in te kunnen zetten, moeten wij wel een deel van het OK-programma afzeggen of verschuiven. Dat betekent dat een deel van de niet spoedeisende operaties uitgesteld wordt. Patiënten worden hier persoonlijk over op de hoogte gebracht. Hierdoor komt personeel beschikbaar die we in kunnen zetten voor de zorg aan coronapatiënten.

Acute en oncologische zorg

De opvang van acute zorg (spoed en semi-spoed) gaan altijd door. Oncologische operatieve zorg wordt zoveel mogelijk ontzien en ook de dagbehandeling in Hengelo gaat zoveel mogelijk door.

Reguliere zorg

We proberen de reguliere zorg zo maximaal mogelijk in de lucht te houden en schalen alleen gedeeltelijk af wanneer de inzet van medewerkers en specialisten op andere plekken is vereist. Dat betekent dat de zorg op de poliklinieken grotendeels door loopt. Wel worden consulten daar waar mogelijk omgezet naar (beeld)belafspraken en proberen we het aantal fysieke contacten te beperken.

Gaat mijn afspraak door?

Het uitgangspunt blijft dat de reguliere poliklinische zorg doorgaat. Wij nemen contact met patiënten op wanneer hun afspraak, behandeling of operatie uitgesteld wordt. Wij vragen dan ook om niet zelf naar het ziekenhuis te bellen.