ZGT Wetenschapsdag

 

ZGT organiseert jaarlijks de Wetenschapsdag. Die dag presenteren medewerkers van ZGT hun onderzoeksresultaten. De Wetenschapsdag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over wetenschappelijk onderzoek in ZGT. Medisch- en verpleegkundig specialisten, arts- en coassistenten, verpleegkundigen; alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Accreditatie wordt aangevraagd voor medisch specialisten (ABAN), verpleegkundig specialisten (V&VN), physician assistants (NAPA) en research nurses (V&VN).

Op woensdag 7 oktober 2020 vond de tiende editie van ZGT Wetenschapsdag plaats. Door de aangescherpte maatregelen rondom corona werd dit jaar het programma live uitgezonden vanuit een studio.

Tijdens de live uitzendingen van Studio Wetenschap stond wetenschap volop in de schijnwerpers en vertelden jonge onderzoekers over het onderzoek dat zij uitvoeren in ZGT, werd de ZGT Onderzoeksprijs uitgereikt en stond de samenwerking met de UT centraal.

De ZGT Onderzoeksprijs is dit jaar gewonnen door Niek Casteleijn, AIOS urologie, met zijn onderzoek ‘Geen noodzaak tot het staken van transrectale prostaatbiopten bij de diagnostiek van prostaatkanker’.

Klik hier voor een impressie van de Wetenschapsdag 2020.