Verpleegkundigen lopen in de gang

Wij zijn ZGT!

ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) is een Topklinisch ziekenhuis dat vanuit twee onderscheidende ziekenhuislocaties (Almelo en Hengelo) een breed zorgpakket biedt voor de Twentse patiënt. Daarmee heeft ons ziekenhuis een belangrijke functie in de regio en heeft het voor verschillende specialisaties ook een bovenregionale betekenis. Bijvoorbeeld op het gebied van specifieke oncologische zorg, complexe diabetes en obesitas.

We werken samen met andere (academische) ziekenhuizen en zorgaanbieders en staan voor zorg op topklinisch niveau. Dit komt tot uiting in hoogwaardige medisch-specialistische expertise gevoed door wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, opleidingen en innovatie. Kwaliteit en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Ons ziekenhuis is Qualicor Europe geaccrediteerd en onze medische apparatuur TÜV-gecertificeerd.

Het primaire verzorgingsgebied van ZGT omvat een groot deel van Noordwest en Midden-Twente. Hieronder vallen de gemeenten: Almelo, Hengelo, Dinkelland, Rijssen-Holten, Twenterand, Tubbergen, Borne, Hof van Twente, Hellendoorn en Wierden; een verzorgingsgebied van ongeveer 390.000 inwoners.

Verpleegkundige in de OK

Onze missie

ZGT draagt bij aan gezondheid. In samenspraak met de patiënt leveren we de best passende medisch specialistische zorg. Daarbij hebben wij persoonlijke aandacht voor de mens en kijken we met een brede blik op gezondheid naar kwaliteit van leven.

ZGT biedt (zorg)professionals een stimulerende werkomgeving, waarin professionaliteit, samenwerking, opleiding en onderzoek centraal staan. We zijn vooruitstrevend en continu gericht op verbetering van de zorg. We werken samen met onze zorgpartners om goede gezondheidszorg voor de mensen in Twente en daarbuiten te garanderen.

Meer informatie

Lees meer over onze organisatie, onze visie voor de komende jaren en onze kernwaarden.