Verpleegkundigen in gesprek met patiënt
Oncologisch centrum

Oncologisch centrum

Diagnose kanker

Kanker is helaas een ingrijpende ziekte die veel voorkomt. Bij ons bent u in goede handen voor de behandeling van verschillende soorten kanker. Voor iedere soort kanker is er een vast multidisciplinair team, gespecialiseerd in een bepaalde ziekte.

De diagnose kanker geeft veel onzekerheid. We willen u daarom zo snel mogelijk duidelijkheid geven over uw ziekte en de behandeling. Daarom worden patiënten zo veel mogelijk op één plaats in het ziekenhuis gezien door de verschillende specialisten. De korte lijnen zorgen ervoor dat er direct overleg kan plaatsvinden met andere deskundigen en specialisten.

Begeleiding

Wanneer de diagnose kanker is gesteld, komt er veel op u af. We zorgen dat u goed wordt begeleid en dat er aandacht is voor uw vragen en onzekerheden. Dat geldt ook voor uw naasten. Bij ZGT werken verpleegkundigen die speciaal zijn opgeleid om mensen met kanker te begeleiden. Zij zijn voor u het centrale aanspreekpunt.

Soorten kanker

In het Oncologisch centrum behandelen we verschillende soorten kanker. Via onderstaande buttons vindt u meer informatie over de aandoening, de behandelingen, het team en contactgegevens. Heeft u vragen of maakt u zich zorgen? Neem gerust contact met ons op. We staan voor u klaar!

Borstkanker - naar Borstkliniek Oost-Nederland

Darmkanker 

Gynaecologische kanker

Hematologie

Huidkanker

Longkanker

Maagkanker

Prostaat-, nier-, blaas- en zaadbalkanker

Slokdarmkanker

 

Behandeling in MST

Een aantal kankersoorten wordt behandeld in het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Het gaat om onderstaande aandoeningen. Op de website van het MST leest u hier meer informatie over.

Ervaringen

Lees de ervaringen en verhalen van patiënten en medewerkers met het Oncologisch centrum.

 • Icoon Oncologie

  Iedereen staat voor je klaar

  'Over de geweldige begeleiding die je krijgt als je het nieuws borstkanker krijgt. Ze zijn eerlijk en denken mee om de behandelmethode te kiezen die bij je past.'

  Lees verder
 • Icoon Oncologie

  Ik zou het iedereen met borstkanker aanbevelen

  'Ik ben ontzettend goed geïnformeerd en heel goed begeleid en behandeld in dit ziekenhuis.'

  Lees verder
 • Icoon Oncologie

  Behandeling slokdarmkanker bij hoge leeftijd

  Een 80 jarige patiënt uit Rijssen geeft aan dat het heel goed met hem gaat. ‘Ik vind de perfecte begeleiding van dokter Kouwenhoven en alle chirurgen, artsen en verpleegkundigen heel bijzonder. Ik ben ze heel dankbaar dat ze zo goed voor mij...

  Lees verder
 • Verpleegkundig specialist Manon Dik

  "Steun, vertrouwen en antwoorden van een buddy"

  In Nederland krijgen per jaar 2.500 mensen de diagnose slokdarmkanker. In 2022 is ZGT gestart met het buddyproject. Een buddy heeft de behandeling van slokdarmkanker al enkele jaren achter de rug en geeft andere patiënten een steuntje in de rug.

  Lees verder
Bekijk alle ervaringen

Meer informatie