Veilig mailen met ZIVVER

De veiligheid van zorginhoudelijke informatie krijgt steeds meer aandacht. Soms moet ZGT gevoelige (persoons)gegevens via e-mail versturen. Om ervoor te zorgen dat deze gegevens op een veilige manier worden verzonden, maakt ZGT gebruik van ZIVVER.

ZIVVER zorgt er voor dat vertrouwelijke informatie veilig en onleesbaar voor anderen bij u aankomt. Alleen u kunt de inhoud van het bericht lezen. Hoe ZIVVER werkt en hoe u een beveiligde mail van ZIVVER opent, leest u hieronder. 

 • >

  Wat is ZIVVER?

  ZIVVER is een beveilgiging die e-mailberichten tussen u en ZGT vergrendelt.  ZIVVER maakt gebruik van zogeheten asymmetrische encryptie. Dat houdt in dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang hebben tot de (e-mail) communicatie.

  ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals persoonsgegevens, dossiers of andere informatie die we veilig willen versturen. Daarnaast voorkomt ZIVVER met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

 • >

  De eerste keer mailen met ZIVVER

  Voordat u voor het eerst een beveiligde mail van ZGT ontvangt, krijgt u van ons een mail. In deze mail leggen we u uit, dat ZGT met ZIVVER mailt, waarom wij dit doen en hoe ZIVVER werkt. 

 • >

  Hoe open en beantwoord ik een beveiligde mail?

  Wanneer ZGT u een e-mail via ZIVVER stuurt, ontvangt u een code en een e-mail met een link. U kunt de link openen en met de op uw telefoon ontvangen code kunt u de e-mail openen ende inhoud van de beveiligde mail lezen.

  U leest de e-mail op een beveiligde webpagina. Op deze pagina kunt u de mail ook beantwoorden. Hier voor klikt u op de knop ' Beantwoorden'. 

  In deze video wordt uitgebreid uitgelegd hoe u een mail opent met een SMS-code: