Medewerkers en patiënt

Wetenschappelijk onderzoek

Hieronder leest u meer informatie over verschillende wetenschappelijke onderzoeken.

 • >

  Dikkedarmkanker - PLCRC

  Het Prospectief landelijk CRC cohort (PLCRC) doet een lange termijn onderzoek naar de behandeling en uitkomsten van dikkedarm- en endeldarmkanker. Meer informatie vindt u op de website van het PLCRC. 

 • >

  Dikkedarmkanker - MEDOCC

  Het doel is om te onderzoeken of we met bepaalde bloedwaarden beter kunnen voorspellen hoe het verloop van de ziekte gaat bij patiënten met dikke darmkanker.

  We hopen daardoor in de toekomst beter te kunnen adviseren welke patiënten na operatie wel baat zullen hebben bij aanvullende chemotherapie en welke patiënten niet. 

 • >

  Dikkedarmkanker - MEDOC CReATE

  Dit is een onderzoek naar het effect van aanvullende chemotherapie om te voorkomen dat de ziekte terugkomt. Hierbij gaat het om patiënten met niet- uitgezaaide dikkedarmkanker met aantoonbaar circulerend tumor DNA in het bloed na de operatie.

 • >

  Endeldarmkanker - IMARI

  Hier worden naadlekkages onderzocht na een operatie voor endeldarmkanker. Bekijk voor meer informatie de website van IMARI.

 • >

  Endeldarmkanker - PLCRC

  Het Prospectief landelijk CRC cohort (PLCRC) doet een lange termijn onderzoek naar de behandeling en uitkomsten van dikkedarm- en endeldarmkanker. Meer informatie vindt u op de website van het PLCRC.