ZGT Obesitascentrum

ZGT Obesitascentrum

Jaarlijks begeleidt het ZGT Obesitascentrum circa duizend patiënten bij het krijgen en houden van een permanent gezonde levensstijl. Een operatie is daar onderdeel van. Als u een ernstige mate van overgewicht heeft en hier vanwege uw gezondheid graag vanaf wilt en/of omdat u weer de activiteiten wilt doen die u voorheen graag deed, dan kan het team van het ZGT Obesitascentrum u hierbij begeleiden.

Patiëntverhalen

 • Een duivels dilemma maar ik voel mij fantastisch

  Vol vertrouwen in zichzelf én het team van het ZGT obesitascentrum stapte Hans Tanke het traject in. 'Ik kon niet anders', zegt hij als hij terugkijkt naar die tijd.

  Lees verder
 • Bij het obesitascentrum heb ik me nooit dik gevoeld

  'Eigenlijk gaat het niet om kilo´s. Ik ben een sterk persoon, maar na 27 jaren lang diëten en terugvallen was dit mijn kans. Misschien wel de laatste.'

  Lees verder
 • Geen chili con carne meer, maar ik overwon alles!

  Het spookte altijd door haar hoofd: slank zijn. Nu is ze vijftig kilo afgevallen. Om de twee uur piept het alarm van haar telefoon. Etenstijd. Kleine porties, de hele dag door. Carla Cloudt-Mak onderging een gastric bypass operatie. Ze vertelt...

  Lees verder
 • Icoon Obesitas

  Samen met ZGT Obesitascentrum ernstig overgewicht te lijf

  Zo kan dat gaan met obesitas. Van dagelijks te veel lekker eten naar dagelijks matig en lekker eten en veel sporten. 'En dat voelt veel beter', vertelt Monique Wijma (39).

  Lees verder
Bekijk alle ervaringen