Behandelingen - Borstkliniek Oost-Nederland

Op basis van de  diagnose stellen de specialisten samen met u een behandeling op welke voor u de beste keuze is. Veel mensen met borstkanker krijgen een combinatie van behandelmethoden. De keuze en de volgorde van de verschillende behandelingen is onder meer afhankelijk van de kenmerken van de tumor, het stadium van de ziekte, uw leeftijd en of u voor of na de overgang bent.

Keuzehulpen

Er bestaan online diverse keuzehulpen met overzichtelijke informatie over behandelopties. Een overzicht van keuzehulpen, zelfhulpprogramma's, apps en andere online ondersteuning vindt u op de website van Borstkankervereniging Nederland (www.borstkanker.nl/nl/keuzehulp). Dit kan u helpen om in samenspraak met uw behandelend specialist een weloverwogen keuze te maken. 

De behandelingen worden uitgevoerd door toegewijde specialisten. De samenwerking binnen het team is goed en vooral laagdrempelig. De meeste curatieve behandelingen (gericht op genezing) zijn operatief, eventueel gevolgd door bestraling of systemische therapie. De mammachirurgen werken tijdens de operatie vaak samen met plastisch chirurgen die ervoor zorgen dat er na het verwijderen van de borstkanker weer een fraai resultaat ontstaat

De landelijke richtlijn is dat patiënten binnen vijf weken na diagnose worden geopereerd. Wij streven naar een operatie binnen drie weken.

Ook bij eventuele voor en/of aanvullende behandelingen wordt gestreefd naar korte doorlooptijden, namelijk starten binnen vijf weken.

Ziekenhuislocatie Hengelo Borstkliniek Oost-Nederland

  • Polikliniek 088 708 52 32
  • Verpleegafdeling 088 708 55 40
  • Opmerkingen

    088 708 52 32 (niet bereikbaar buiten kantoortijden en in het weekend)

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo