Verpleegkundige in gesprek met patient

Op basis van de diagnose stellen de specialisten, samen met u, een behandeling op welke voor u de beste keuze is. Veel mensen met borstkanker krijgen een combinatie van behandelmethoden. De keuze en de volgorde van de verschillende behandelingen is onder andere afhankelijk van de kenmerken van de tumor, het stadium van de ziekte, uw leeftijd en of u voor of na de overgang bent.

Keuzehulpen

Er bestaan online verschillende keuzehulpen met overzichtelijke informatie over behandelopties. Een overzicht van keuzehulpen, zelfhulpprogramma's, apps en andere online ondersteuning vindt u op de website van Borstkankervereniging Nederland. Dit kan u helpen om samen met uw behandelend specialist een goede keuze te maken. 

Lees meer over:

De behandelingen worden uitgevoerd door toegewijde specialisten. De samenwerking binnen het team is goed en vooral laagdrempelig. De meeste curatieve behandelingen (gericht op genezing) zijn operatief, eventueel gevolgd door bestraling of systemische therapie. De mammachirurgen werken tijdens de operatie vaak samen met plastisch chirurgen die ervoor zorgen dat er na het verwijderen van de borstkanker weer een mooi resultaat ontstaat. 

De landelijke richtlijn is dat patiënten binnen vijf weken na diagnose worden geopereerd. Wij streven naar een operatie binnen drie weken. Ook bij eventuele voor of aanvullende behandelingen proberen we de doorlooptijden zo kort mogelijk te houden, namelijk starten binnen vijf weken.