Verpleegkundigen lopen in de gang

MST en ZGT: samen werken aan optimale kaakchirurgische zorg

Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) werken op verschillende terreinen intensief samen om de kwaliteit en bereikbaarheid van de medisch specialistische zorg verder te verbeteren en de beschikbaarheid van medisch specialistische zorg voor Twente zoveel mogelijk voor de regio te behouden.

Deze samenwerking heeft voor de kaakchirurgische zorg geleid tot een organisatorische verandering: vanaf 1 april 2023 wordt Kaakchirurgie Oost Nederland (KON) onderdeel van MST. Dit betekent dat alle kaakchirurgische zorg van Kaakchirurgie Oost Nederland door MST wordt uitgevoerd, ook op de locaties van ZGT. Alle communicatie naar patiënten en andere betrokkenen gebeurt vanaf 1 april door MST.

Wat verandert er voor patiënten?

Patiënten kunnen blijven vertrouwen op de beste medisch specialistische zorg. Voor de operatieve kaakchirurgische zorg kunnen patiënten vanaf januari alleen nog in Enschede terecht. Het overige zorgaanbod blijft hetzelfde: kaakchirurgische spoedzorg en poliklinische zorg blijven op de huidige locaties in Almelo en Enschede, poliklinische zorg daarnaast ook in Hardenberg.

Zorg behouden voor de regio

De ontwikkeling bij Kaakchirurgie Oost Nederland is het resultaat van de al bestaande intensieve samenwerking tussen MST en ZGT, met als doel kwalitatief hoogwaardige zorg beschikbaar te houden binnen de regio. MST en ZGT werken al op verschillende manieren samen, onder meer op het gebied van gynaecologie, cardiologie en urologie. Daarbij zijn afspraken gemaakt in welk ziekenhuis de patiënt het beste terecht kan voor zijn of haar specifieke behandeling.

Over Kaakchirurgie Oost Nederland (KON)

Tot 1 april 2023 was Kaakchirurgie Oost Nederland (KON) een gezamenlijke VoF van MST en ZGT. Vanaf nu is KON onderdeel van MST: een organisatorische vereenvoudiging die moet bijdragen aan meer tijd en aandacht voor de patiënt.