Verpleegkundigen lopen in de gang

ZGT behaalt Milieuthermometer zilver

ZGT heeft de milieuthermometer zilver behaald. De Milieuthermometer Zorg helpt de zorg te verduurzamen. ZGT heeft laten zien dat we bijvoorbeeld bij inkoop, afval en verlichting duurzaam en met aandacht voor onze leefomgeving werken.

Green Deal Duurzame Zorg

Deze prestatie laat zien dat we als ziekenhuis alweer flinke stappen hebben gezet. We zijn onderweg om te voldoen aan de Green Deal Duurzame Zorg die we in 2018 ondertekenden.

We werken onder andere aan het verminderen van de CO2-uitstoot van ons ziekenhuis en het verminderen van afval. Ook richten we ons bijvoorbeeld op het verminderen van medicijnresten in oppervlakte- en grondwater.
Maar we pakken ook ons energieverbruik aan. Zo zijn afgelopen jaar oude lampen vervangen door LED-verlichting. Hiermee besparen we 100 kilowatt per uur. Dit is net zoveel als twee huishoudens per week verbruiken.

Blijvende aandacht voor duurzaamheid

Met het behalen van dit keurmerk laten we zien dat we blijvend aandacht hebben voor duurzaamheid en onze leefomgeving. Ook de komende jaren is dit onderwerp een belangrijk speerpunt en willen we ons ziekenhuis en onze zorg blijven verduurzamen.