Verpleegkundigen lopen in de gang
Nieuws
Terug naar Actueel

COVID in ZGT

De druk op de zorg is weer enorm hoog. ZGT had de afgelopen dagen gemiddeld 35-40 klinische COVID patiënten en 5 – 7 COVID opnames op de IC.

Helaas wordt ook voor komende week nog een stijging van het aantal opnames verwacht, waardoor er meer capaciteit (totaal 46 COVID bedden) nodig is. Om dat te kunnen realiseren worden de OK’s in Almelo verder afgeschaald en worden meer chirurgische operaties afgezegd. Hierdoor kan op verschillende afdelingen het aantal klinische bedden gereduceerd worden en komt verpleegkundige inzet beschikbaar voor de COVID zorg.

Spoedzorg en oncologische behandelingen gaan vooralsnog gewoon door. Daarnaast blijven afspraken op de polikliniek ook zoveel mogelijk doorgaan. Mocht een behandeling of operatie worden verplaatst dan bellen wij zelf met de patiënt. Van patiënten die geen bericht hebben ontvangen, gaat de behandeling of operatie gewoon door. Vanwege de drukte vragen wij mensen om niet zelf naar het ziekenhuis te bellen.

We realiseren ons dat ook huisartsen onder zware druk staan. We hopen dat we met elkaar ook deze moeilijke periode weer doorkomen.