Verpleegkundigen lopen in de gang
Nieuws
Terug naar Actueel

Mutaties en aan- en afmelden m.b.t. rechten zorgverlenersportaal MST en ZGT

Mutaties in de huisartspraktijk en verzoeken met betrekking tot het aan- en afmelden van rechten tot inzage in zorgverlenersportaal werden tot 1 januari 2023 gecoördineerd door ZorgnetOost (ZNO) en doorgegeven aan MST en ZGT. ZNO is met deze dienstverlening gestopt. Samen met de huisartsenposten SHT en CHPA hebben MST en ZGT gezocht naar een oplossing.

Met ingang van 1 maart worden huisartsmutaties en aan- en afmeldingen voor zorgverlenersportaal door SHT en CHPA aan MST en ZGT doorgegeven.
Op het aanmeldformulier van de SHT en CHPA wordt nieuwe (waarnemende) huisartsen gevraagd of toegang tot het zorgverlenersportaal van MST en/of ZGT gewenst is. Beëindiging en of pensionering (van waarnemers en/of praktijkhouders) wordt tevens doorgegeven aan de ziekenhuizen.
Voor Specialisten Ouderen Geneeskunde en (waarnemende) huisartsen die niet aangesloten zijn bij de SHT geldt, dat mutaties en aan- en afmeldingen m.b.t. zorgverlenersportaal per mail aan MST doorgegeven kan worden via: zorgverlenersportaal@mst.nl en voor ZGT via bureau ZGT lijn 1-2: Zgtlijn1-2@zgt.nl FEA/CHPA, Stichting SHT, MST en ZGT