Verpleegkundigen lopen in de gang
Nieuws
Terug naar Actueel

Overname praktijk Caroline Braam (Hasseler Es Hengelo)

Per 1 april 2024 leg ik mijn werkzaamheden als huisarts bij Gezondheidscentrum Hasseler Es neer en draag ik mijn patiënten over aan Beate Bijl en Janiek Wegink.

Caroline Braam:

Beste Collega’s, hierbij wil ik laten weten dat ik per 1 april 2024 mijn werkzaamheden als huisarts bij Gezondheidscentrum Hasseler Es neerleg. Nu mijn kinderen de deur uit zijn komen mijn leven en carrière in een andere fase. Ik ben begonnen als docent op de huisartsenopleiding AmsterdamUMC, locatie Twente, een langgekoesterde wens. Daarnaast ga ik beginnen als Hidha in Almelo, om zo opleiding en praktijk te kunnen combineren. Grote veranderingen voor mij dus, ik heb er zin in! Ik wil graag alle collega's hartelijk danken voor de fijne samenwerking al die jaren. Hopelijk tot ziens, op de opleiding, bij een nascholing, op de HAP of waar dan ook.

Janiek Wegink:

Graag wil ik mij aan u voorstellen als nieuwe toevoeging aan het team van huisartsen hier bij Gezondheidscentrum Hasseler Es. Mijn naam is Janiek Wegink, 31 jaar en opgegroeid in het mooie Twente. Al van jongs af ben ik enorm geïnteresseerd in de wonderen van het menselijk lichaam, ziekte & gezondheid en alle aspecten die daarbij komen kijken. Dat ik graag arts wilde worden was dan ook al snel duidelijk. Daarom ben ik na het afronden van de middelbare school hier in Hengelo aan het Twickel college verhuisd naar Nijmegen. Daar heb ik (medische) biologie en vervolgens geneeskunde gestudeerd. Begin 2018 heb ik de studie geneeskunde afgerond en nadien ben ik terug verhuisd naar het vertrouwde Twente. Voordat ik definitief besloot om huisarts te worden, ben ik gedurende 2 jaar als basisarts gaan werken op de spoedeisende hulp van het MST. Hier heb ik enorm veel kennis opgedaan om mee te nemen naar de vervolgopleiding tot huisarts. In maart 2020 ben ik gestart met de huisartsopleiding bij huisartsenpraktijk de Es in Hengelo. Na de stages psychiatrie, ouderengeneeskunde, gynaecologie en kindergeneeskunde in het 2e jaar van de opleiding, ben ik in Goor aan het laatste jaar van de opleiding begonnen. Het laatste half jaar van de opleiding heb ik hier in het gezondheidscentrum bij de praktijk van dokter Vos mogen afronden. Direct aansluitend ben ik eind 2023 met veel plezier als huisarts hier in het gezondheidscentrum aan de slag gegaan.

Naast huisarts ben ik samen met mijn man trotse ouder van een dochtertje van bijna 2 jaar en momenteel in blijde verwachting van ons 2e kindje. Dit betekent dat ik begin juni met zwangerschapsverlof zal gaan. Dokter Post zal dan tijdelijk voor mij gaan waarnemen.

 

Caroline Braam en Janiek Wegink