Verpleegkundigen lopen in de gang

Medisch mondneusmasker in ZGT verplicht

Vanaf maandag 17 januari is het in ZGT verplicht om een medisch mondneusmasker (minimaal type 2 of FFP2) te dragen. Op de afbeelding onder dit bericht kunt u zien welke mondneusmaskers wel worden geaccepteerd. Ook op www.rijksoverheid.nl/mondkapje vindt u hier meer informatie over. Het dragen van stoffen of type 1-mondkapjes wordt in ZGT niet meer toegestaan.

Waarom is dit besluit door ZGT genomen?

De omikron-variant zorgt ervoor dat op dit moment veel mensen elkaar sneller en in grote aantallen besmetten. Dat betekent dat de kans dat het virus het ziekenhuis binnenkomt steeds groter wordt. Omdat een medisch mondkapje (type 2, 2R of FFP2) bewezen effectiever is tegen de verspreiding van het coronavirus dan bijvoorbeeld een stoffen mondkapje, is de mondneusmasker-maatregel aangescherpt.

Door het dragen van het medisch mondneusmasker draagt u uw steentje bij om uw bezoek, behandeling of verblijf voor al onze medewerkers en patiënten zo veilig mogelijk te laten verlopen. Neem dus zelf uw schone medische mondneusmasker mee naar ons ziekenhuis.

Meer informatie over de coronamaatregelen ZGT leest u hier.