Verpleegkundigen lopen in de gang

 Op de afdeling radiologie werken verschillende medewerkers. Heeft u een onderzoek bij ons op de afdeling, dan kunt u met de volgende medewerkers te maken krijgen:

Radioloog

Een radioloog is een medisch specialist die na het artsexamen een specialistische opleiding van vijf jaar tot radioloog heeft gevolgd.

Radiologen houden zich bezig met het vaststellen van een diagnose, de aard en locatie van een ziekte. Daarnaast kan de radioloog behandelingen uitvoeren zoals dotterbehandelingen, het plaatsen van een stent, of stelpen van een bloeding middels embolisatie. Tevens verricht de radioloog puncties zodat weefselbiopten worden verkregen voor verder onderzoek.

AIOS Radiologie

Een Assistent In Opleiding tot Specialist (AIOS) voert medische taken uit op de afdeling radiologie. De AIOS werkt onder supervisie van radiologen.

Radiodiagnostisch laborant (MBB’er)

De radiodiagnostisch laborant is een medewerker van de afdeling radiologie. De laborant doet (of ondersteunt) diagnostisch onderzoek naar de herkomst van bepaalde klachten. Een radiodiagnostisch laborant onderzoekt patiënten met behulp van röntgenfoto’s, geluidsgolven (echografie) en magnetisme (MRI scans). Het is de verantwoordelijkheid van de laborant dat de apparatuur goed af is gesteld en dat de resultaten van het onderzoek van voldoende kwaliteit is om een diagnose op te baseren.

Secretaresse

Secretaresses op de afdeling radiologie hebben een ondersteunende en administratieve rol. Zij ontvangen u aan de balie, maken afspraken en wijzen u de weg op de afdeling.