Verpleegkundigen lopen in de gang

Voorlichting - video's, folders en links

Op deze pagina vindt u verschillende video’s, patiëntenfolders en als laatste enkele links.

Huid-op-huidcontact met bondingtop of het kangoeroevest

Huid-op-huidcontact is voor de premature of zieke baby én de ouders belangrijk.  De bondingtop of het kangoeroevest kan dit gemakkelijker maken. 

Huid op huidcontact
In de video wordt uitgelegd hoe u het kangoeroevest het beste kunt gebruiken. Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder premature baby's (PDF) en/of de folder randpremature baby's (PDF)

Kolven met de hand

Tijdens de zwangerschap en in de eerste dagen na de bevalling kunt u het advies krijgen hoe te kolven met de hand. Deze video laat de techniek zien hoe dit te werk gaat (het kolven tijdens de zwangerschap dient altijd eerst met een professional te worden overlegd) Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder afkolven (PDF).

Borstvoedingshoudingen

U kunt uw baby(‘s) op verschillende manieren aan de borst leggen. Deze instructievideo laat enkele mogelijkheden zien. Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder borstvoeding (PDF).

 

Hantering en positionering adviezen bij de verzorging

Hieronder ziet u verschillende video's waarin tips en adviezen worden getoond over de verzorging van uw baby.

Verzorgingsmoment in de couveuse


Hantering in en uit de couveuse


Hantering bij de open-couveuse


Weegmoment


Hantering bij aankleedkussen


Verzorgingsmoment op het aankleedkussen

Voeden in zijligging

Links

Wanneer u op zoek gaat naar kleertjes voor kleine baby’s dan kunt u het zoekwoord 'prematurenkleding' gebruiken. Wanneer u graag de fopspeen wilt kopen waaraan uw baby tijdens het verblijf op de afdeling gewend geraakt is, gebruik dan de zoekwoord 'soothie speen'.

Informatie, leuke weetjes, foto’s van de afdelingen geboorte, moeder en kind en neonatologie ZGT vindt u op Instagram onder accountnaam 'moniquezgt'