Verpleegkundigen lopen in de gang

Gespecialiseerd in maagkanker

ZGT heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van maagkanker, om de kwaliteit van zorg in onze regio te garanderen. 
Dit betekent dat patiënten uit omliggende ziekenhuizen (Deventer, Hardenberg, Enschede en Winterswijk) worden verwezen naar ZGT voor behandeling van deze specifieke vorm van kanker. In ZGT werken dan ook zeer ervaren professionals die goed op elkaar zijn ingespeeld. 

Er bestaan verschillende soorten maagkanker, maar in de meeste gevallen gaat het om kanker die uitgaat van het slijmvlies van de maagwand. De kans op het krijgen van maagkanker is de laatste decennia gedaald. Volgens de Nederlandse kankerregistratie waren dit in 2005 ongeveer 2000 patiënten per jaar. In 2017 waren dit zo’n 1500 patiënten.

Beste behandeling

Voor iedere patiënt wordt een behandeling gekozen die het beste bij hem/haar past. 

 • We bieden een optimale behandeling, met expertise vanuit verschillende deskundigen in het behandelteam; 
 • We hebben een goede samenwerking met andere ziekenhuizen en zijn actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, zodat we onze kennis en zorg constant kunnen verbeteren. 

Zorgpad

 • Symptomen

  Op een bepaald moment kunnen één of meer alarmsignalen ontstaan bij maagkanker. Het is goed om naar uw huisarts te gaan als u geen verklaring voor de klachten kunt vinden. Op de pagina Symptomen leest u meer informatie over de symptomen en risicofactoren.

  Naar Symptomen

 • Diagnose

  Met een verwijzing van de huisarts kunt u snel bij ZGT terecht voor nader onderzoek. Een goede en snelle diagnose is nodig om u goed te kunnen behandelen. De diagnose wordt vastgesteld door uw medisch specialist. 

  Naar Diagnose

 • Behandeling

  Op basis van de diagnose stellen de specialisten samen de behandelingsmogelijkheden op. De chirurg-oncoloog bespreekt deze samen met u.

  Naar Behandeling

 • Nazorg

  Na de behandeling hebben patiënten vaak behoefte aan informatie over de manier van omgaan met de gevolgen van de behandeling en de angst op terugkeer van de ziekte. Samen met u kijken we waarin u ondersteuning nodig heeft. 

  Naar Nazorg