Verpleegkundigen lopen in de gang
Reumatologie en klinische immunologie

Reumatologie en klinische immunologie

Bij de polikliniek reumatologie en klinische immunologie kunt u, na verwijzing door uw huisarts of medisch specialist, terecht voor onderzoek en behandeling op het gebied van reumatische en immunologische aandoeningen (klachten van het afweersysteem).

 • >

  Wat is reuma en welke patiënten behandelen we?

  Reuma is de verzamelnaam van een groot aantal aandoeningen waarbij onder andere klachten van gewrichten, pezen en spieren ontstaan.Onze reumatologen kunnen u helpen en adviseren bij verschillende ziekten zoals:

  • Ontstekingsreuma. Voorbeelden hiervan zijn gewrichtsreuma (reumatoïde artritis), reuma door psoriasis (artritis psoriatica), jicht, pseudojicht, ziekte van Bechterew en spierreuma (polymyalgia rheumatica).
  • Artrose.
  • Klachten van weke delen. Voorbeelden hiervan zijn een peesontsteking en slijmbeursontsteking.
  • Auto-immuunziekten.
  • Ontsteking van de bloedvatwand (vasculitis). Een voorbeeld hiervan is reuscelarteriitis (voorheen arteriitis temporalis genoemd).

   

  Op de website van ReumaNederland kunt u meer informatie vinden over verschillende reumatische aandoeningen.

   

  De medische zorg voor onze patiënten staat voorop. Daarnaast zijn opleiding en wetenschappelijk onderzoek belangrijke speerpunten voor de afdeling.

 • >

  Spreekuren reumatologie en klinische immunologie

  Onze medewerkers houden spreekuur in Almelo en op onze buitenpolikliniek in Rijssen.

 • >

  Afspraak maken/wijzigen of heeft u vragen?

  Voor het maken van een telefonische/polikliniek afspraak of het stellen van vragen kunt u contact opnemen  met secretariaat reumatologie.

  In verband met de huidige privacy wetgeving kunnen wij vragen, die u ons per e-mail stelt (via reumatologie@zgt.nl), niet per e-mail beantwoorden. Voor beantwoording maakt onze secretaresse zo nodig een telefonische afspraak met de reumatoloog of reumaverpleegkundige. De secretaresse belt u of  stuurt u een afspraakbevestiging. Ons e-mailadres kan wel worden gebruikt voor het aanvragen van recepten en als u bijvoorbeeld een foto wilt sturen.

  • Bij verergering van klachten kunt u in overleg met de secretaresse uw poliklinische afspraak vervroegen.
  • Bij verhindering verzoeken wij u om uw afspraak zo spoedig mogelijk af te zeggen. Neem hiervoor contact op met het secretariaat reumatologie.
  • Heeft u vragen over medicijnen, bijwerkingen of andere dringende zaken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en een telefonische afspraak te maken via het secretariaat reumatologie.

Uw mening horen wij graag!

Wilt u na uw bezoek aan onze afdeling uw ervaringen met ons delen of een suggestie, compliment, verbeterpunt of klacht indienen? Geef uw mening over ons.