Verpleegkundigen lopen in de gang

In ZGT obesitascentrum vinden bariatrische operaties plaats, zoals maagverkleiningen. Bij bariatrische ingrepen hoort een uitgebreid multidisciplinair begeleidingstraject. De diëtist blijft tot ongeveer een jaar na de operatie betrokken. Het uiteindelijke doel van bariatrie is het bereiken van een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl. 

Diëtetiek bij bariatrische patiënten

De diëtist in het obesitascentrum ziet u in het screeningstraject om te beoordelen of u voldoet aan de gestelde criteria voor een operatie. Rondom en na de operatie is de diëtist uw begeleider en coach tijdens alle groepsbijeenkomsten met betrekking tot voeding. De diëtist kan ook individuele begeleiding bieden.

Lang geleden geopereerd?

Bent u een tijd geleden in ZGT geopereerd en wilt u contact met een diëtist? Schrijf u in voor een van de facultatieve vervolgbijeenkomsten bij de diëtist. Zoekt u naar verloop van tijd individuele begeleiding omdat u bijvoorbeeld weer zwaarder wordt? Wij verwijzen u naar een diëtist in de eerste lijn, dat is bijvoorbeeld een diëtist met een eigen praktijk of in een gezondheidscentrum.

Mogelijk interessant voor u

Contact

Meer informatie of vragen? Neem contact op met het secretariaat van de afdeling diëtetiek.

Ziekenhuislocatie Hengelo Diëtetiek

  • Opmerkingen

    Het secretariaat diëtetiek is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 - 12.00 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo