Verpleegkundigen lopen in de gang

Elke zondag is er een viering in ZGT, ziekenhuislocatie Almelo. De viering wordt afwisselend voorgegaan door een rooms-katholieke, protestantse of humanistische voorganger. Het kan een viering van Woord en Gebed zijn, een viering van Woord en Tafel, een Woord- en Communieviering of een levensbeschouwelijk neutrale themaviering, waarbij een kunstvorm centraal staat (film, muziek, schilder- of dichtkunst). De geestelijke verzorging informeert u hierover via het weekbericht. Als patiënt bent u van harte welkom, evenals uw familie en naasten. De vrijwilligers van de geestelijke verzorging kunnen u begeleiden naar de zaal. Ook op de traditionele feestdagen organiseert geestelijke verzorging een viering.

Vieringen in Almelo

De vieringen in Almelo zijn elke zondag om 10.30 uur in de Twentezaal. Op vrijdagmorgen vraagt een vrijwilliger of u de viering wilt bezoeken. U kunt dan ook laten weten of u lopend, in bed of in een rolstoel komt. En of u misschien de communie op uw kamer wilt ontvangen. U kunt ook vragen om een liturgieboekje. Zo kunt u de viering volgen via de televisie aan uw bed. Kijk hiervoor op uw televisie onder het menu 'televisie' naar OZO. Op dit kanaal ziet u de kabelkrant. Deze wordt onderbroken voor de viering.

Vieringen in Hengelo

In Hengelo kunt u de viering van Almelo volgen via de televisie aan het bed. Kijk hiervoor op uw televisie onder het menu 'televisie' naar OZO. Op dit kanaal ziet u de kabelkrant. Deze wordt onderbroken voor de kerkdienst. De kerkdienst begint om 10.30 uur. Tijdens de viering is het mogelijk om de communie of het avondmaal te ontvangen. Ook kunt u vragen om een liturgieboekje. De verpleging vraagt u dit op zaterdag.

In ZGT Hengelo zijn drie vieringen in de Albert Schweitzerzaal: met Kerstmis, Pasen en op Nationale Ziekendag (tweede zondag van september). Informatie hierover vindt u in de weekberichten, kerkbladen, krant en de agenda van deze website.