Verpleegkundigen lopen in de gang

Urologen

De uroloog is de specialist op het gebied van de mannelijke geslachtsorganen en de urinewegen van zowel mannen als vrouwen. De uroloog zal alles willen weten over uw klachten en uw algemene gezondheidstoestand, nu en in het verleden. Daarvoor maken we gebruik maken van vragenlijsten die u kunt invullen. Door zo nauwkeurig mogelijk te antwoorden helpt u uw uroloog bij het stellen van de juiste diagnose. Ook voert de uroloog een algemeen lichamelijk onderzoek uit. Vaak zijn er ook andere, aanvullende onderzoeken nodig om de diagnose te stellen. De uroloog bepaalt welke onderzoeken nodig zijn. Hier vindt u een nadere toelichting op de verschillende onderzoeken en testen.

De patiëntassistent

Bij De Prostaatkliniek werken wij met een nieuwe zorgverlener: de patiëntassistent. De patiëntassistent behartigt al uw belangen en zorgt ervoor dat de verschillende stappen in de behandeling goed aansluiten en verlopen. Daarbij werkt de patiëntassistent uiteraard nauw samen met het behandelteam. Hij of zij zorgt ervoor dat u voorafgaand en tijdens uw diagnose- en behandeltraject wordt voorgelicht, geïnformeerd en begeleid. De patiëntassistent is onder meer betrokken bij de voorbereidende intake, heeft eventueel al vooraf telefonisch contact met u en zorgt voor uw ontvangst en begeleiding op de locatie waar u wordt geholpen. De patiëntassistent is als het ware uw ‘zaakwaarnemer’ binnen De Prostaatkliniek, uw persoonlijke aanspreekpunt.

 

"Velen klagen over het gebrek aan aandacht in andere ziekenhuizen. Als ze hier komen zeggen ze wel eens verbaasd: ‘Goh, ik heb nog nooit zo lang met een arts gepraat’.” Annet Savenije, patiëntassistent

 

Meer weten over ons netwerk en de organisatie van De Prostaatkliniek? Lees verder.....