Verpleegkundigen lopen in de gang

Bij De Prostaatkliniek komen veel mensen met de vraag om een second opinion. Bij een second opinion krijgt u gewoonlijk een mening van een andere uroloog over uw diagnose of behandeling. Wij willen meer bieden.

Wat wij bieden

De Prostaatkliniek laat bij verdenking van prostaatkanker, altijd een MRI-scan maken in het Prostate MR Center of Excellence, een onderdeel van de afdeling radiologie van het Radboudumc in Nijmegen of een door hen opgeleid centrum. Jaarlijks komen honderden patiënten uit de hele wereld voor een MRI-diagnose naar Nijmegen omdat de nieuwste technieken alleen daar nog worden toegepast. Met een MRI-scan kan heel secuur worden gekeken naar de mate van agressiviteit, de uitgebreidheid en eventuele uitzaaiingen van de prostaatkanker. Deze informatie is van groot belang bij het bepalen van een behandeling.

Second opinion 

De MRI-gegevens van de radiotherapeut en alle andere medische gegevens worden meegenomen in het multidisciplinair overleg van de behandelend uroloog. In dat overleg worden de verschillende behandelopties besproken. Lees meer informatie over alle behandelopties. Wij leggen de behandelkeuze aan u voor. U weet dan zeker dat u de best mogelijke behandeling krijgt, op basis van een gedegen diagnose.

 

Mogelijk interessant voor u