ZGT'er controle verdachte plekjes
Huidkanker

Huidkanker

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Er zijn jaarlijks 50.000 nieuwe gevallen van huidkanker en dit aantal neemt nog steeds toe. Medisch specialisten in het oncologisch centrum van ZGT hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van huidkanker. Er is een uitgebreid behandelpalet om de best passende zorg te kunnen bieden.

Vormen van huidkanker

Bij het behandelen van huidkanker werken verschillende specialismen nauw samen binnen het oncologisch centrum van ZGT. Op de pagina Aandoeningen leest u over de verschillende vormen van huidkanker die het Oncologisch centrum behandelt.

Zorgpad

 • Klachten

  Moedervlekken of andere plekken op de huid kunnen veranderen. Als u de veranderde of nieuwe plekken niet vertrouwd is het verstandig om uw huisarts en/of dermatoloog om raad te vragen. Lees meer over de klachten en symptomen van huidkanker.

 • Diagnostiek

  Met een verwijzing van de huisarts kunt u bij ZGT terecht voor nader onderzoek. Op de pagina Diagnostiek leest u meer informatie over onderzoeken bij een huidafwijking en de diagnose.

 • Aandoening

  Na de fase van diagnostiek wordt uitsluitsel gegeven of u en indien ja, welke vorm van huidkanker u heeft. Lees meer over de verschillende vormen van huidkanker.

 • Behandeling

  Er zijn verschillende behandelmogelijkheden. De keuze voor de behandelvorm is afhankelijk van het tumortype, de grootte ervan en de locatie op het lichaam. Uw behandelaar kan u uitleggen waarom hij of zij in uw geval een bepaalde methode adviseert. Op de pagina Behandeling leest u meer informatie over de behandelmogelijkheden.

 • Nazorg

  Het kan zijn dat u na de behandeling behoefte heeft aan informatie over de manier van omgaan met de gevolgen van de behandeling en de angst op terugkeer van de ziekte. Samen met u kijken we waarin u ondersteuning nodig heeft. Lees meer op de pagina Nazorg.

Kanker bij jongvolwassenen

Binnen ZGT zien we jaarlijks enkele jongvolwassenen (tussen de 18 en 39 jaar) met huidkanker. Lees meer informatie over kanker bij jongvolwassenen.