Bloedprikken: wanneer en waar?

Bloedprikken voorafgaand aan uw eerste consult

Er is voor u een afspraak gemaakt bij de verpleegkundig specialist. Minimaal 2 dagen voor deze afspraak laat u bloed prikken bij een laboratorium van Unilabs. De aanvraag hiervoor is digitaal klaargezet, zodat de laboratoriummedewerker weet waarop geprikt moet worden. Dit hoeft niet nuchter. De uitslag van dit onderzoek is bekend tijdens uw afspraak met de verpleegkundig specialist.

Voor een laboratorium van Unilabs bij u in de buurt en het maken van een afspraak, verwijzen we u door naar de website van Unilabs.

Als u van buiten de regio komt, en doorgaans gewend bij een andere prikpost dan een prikpost van de Unilabs te prikken, dan kunt op de dag van het 1e consult een afspraak plannen bij de Unilabspost van ZGT Hengelo. De uitslagen zijn dan niet bekend tijdens uw bezoek aan uw specialist, maar u zult naderhand telefonisch op de hoogte gebracht worden van eventuele afwijkingen. Of u kunt vragen om een geprinte versie van het laboratoriumformulier om bij een prikpost bij u in de regio bloed te laten prikken. De uitslagen worden dan per mail naar ons toegestuurd. Als u tijdig bloed laat prikken is de uitslag van dit onderzoek bekend tijdens het bezoek aan uw specialist.

Bloedprikken voorafgaand aan uw nazorgconsult

Er is voor u een afspraak gemaakt bij de internist of verpleegkundig specialist. Minimaal twee weken voor deze afspraak laat u bloed prikken bij een laboratorium van Unilabs. De aanvraag hiervoor is digitaal klaargezet, zodat bij de laboratoriummedewerker bekend is wat er geprikt dient te worden. Dit hoeft niet nuchter. De uitslag van dit onderzoek is dan bekend tijdens het bezoek aan uw specialist.

Voor een laboratorium van Unilabs bij u in de buurt en het maken van een afspraak, verwijzen we u door naar de website van Unilabs.

Als u van buiten de regio komt, en gewend bent bij een andere prikpost dan Unilabs bloed te prikken, dan kunt op de dag van het consult een afspraak plannen bij de Unilabspost van ZGT Hengelo. De uitslagen zijn dan niet bekend tijdens uw bezoek aan uw specialist, maar u zult naderhand telefonisch op de hoogte gebracht worden van eventuele afwijkingen. Of u kunt vragen om een geprinte versie van het laboratoriumformulier om bij een prikpost bij u in de regio bloed te laten prikken. De uitslagen worden dan per mail naar ons toegestuurd. Als u tijdig bloed laat prikken is de uitslag van dit onderzoek bekend tijdens het bezoek aan uw specialist.