Afspraak bij de polikliniek oogheelkunde

Als nieuwe patiënt kunt u op het spreekuur komen als u een verwijsbrief van uw huisarts heeft. Op basis van de ernst van ziekten en afwijking aan het oog maken we in overleg met u een afspraak. Bij de polikliniek oogheelkunde kunt u telefonisch een afspraak maken. Houd bij het maken van de afspraak uw gegevens bij de hand. Bent u uiteindelijk toch verhinderd? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

Uw bezoek aan de polikliniek

Heeft u een afspraak bij de polikliniek? Neemt u dan het volgende mee:

  • Verwijsbrief van uw (huis)arts;
  • Overzicht van de medicijnen die u gebruikt;
  • Lijstje met mogelijke allergieën;
  • Een begeleider voor het geval u oogdruppels krijgt. Deze druppels zijn soms nodig voor onderzoek. Ze zorgen ervoor dat uw pupillen wijder worden en dat u tijdelijk wazig ziet.

Afspraak bij de polikliniek oogheelkunde

Als u een afspraak heeft bij de polikliniek oogheelkunde, meldt u zich tien minuten van tevoren aan de balie bij de secretaresse op de polikliniek.
Als u nog niet eerder een afspraak bij een specialist in het ziekenhuis heeft gehad of als uw gegevens zijn gewijzigd, moet u zich voor die tijd nog wel laten inschrijven of uw gegevens laten aanpassen bij de receptie vooraan in het ziekenhuis. Tegenwoordig wordt er alleen geen ponsplaatje meer gemaakt.
Heeft de secretaresse u aangemeld? Dan kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. Wij proberen de wachttijd zo kort mogelijk te houden.

Afspraak bij de oogarts

Heeft u een afspraak bij de oogarts? Dan zal de technisch oogheelkundig assistent (TOA) u binnenroepen. De TOA doet het vooronderzoek en geeft u indien nodig oogdruppels. Hierdoor worden uw pupillen wijder en ziet u (tijdelijk) wazig. Daarna gaat u weer even in de wachtkamer zitten. De oogdruppels moeten namelijk even inwerken. Daarna roept de oogarts u binnen voor verder onderzoek of de behandeling.

Afspraak bij de optometrist of orthoptist

Heeft u een afspraak bij de optometrist of orthoptist, dan roept zij u zelf binnen. Meestal krijgt u dan ook pupilverwijdende druppels die in moeten werken. Daarna krijgt u het onderzoek of de behandeling. Als het nodig is, kijkt de oogarts mee met de optometrist of orthoptist.

Kinderen

Over het algemeen komen kinderen die door worden verwezen door de huisarts bij de orthoptist en de oogarts. Oudere kinderen doorverwezen door de huisarts, komen bij de optometrist en de oogarts. Kinderen en volwassenen kunnen voor de visusmeting (meting van de gezichtsscherpte) prima terecht bij een opticien. Indien deze het noodzakelijk vindt dat de patiënt op de polikliniek oogheelkunde gezien wordt, zal hij of zij de patiënt adviseren om een doorverwijzing aan de huisarts te vragen.

Let op!

Houd u er bij ieder bezoek rekening mee dat u mogelijk oogdruppels krijgt. Daardoor ziet u een tijdje wazig. Daarom mag u na het onderzoek niet zelf met de auto naar huis rijden. Vraag dus of iemand mee gaat of u komt halen.

Ziekenhuislocatie Almelo Oogheelkunde

  • Spreekuren

    De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 en van 13.00 tot 16.30 uur.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Oogheelkunde

  • Spreekuren

    De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 en van 13.00 tot 16.30 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo