Wetenschap

Reggeborgh Research Fellowship 2

Medisch technologisch toptalent binden aan de regio Twente zodat inwoners nu en in de toekomst beschikken over hoogwaardige en innovatieve zorg, dat is het doel van het Reggeborgh Research Fellowship. Hierin krijgen getalenteerde artsen en technisch geneeskundigen de kans om toegepast wetenschappelijk onderzoek uit te voeren binnen één van de Twentse topklinische ziekenhuizen ZGT of MST. Het research fellowship duurt drie jaar en is een op maat gemaakt opleidings- en ontwikkelprogramma. Het fellowship is een samenwerking tussen Reggeborgh en de ziekenhuizen ZGT en Medisch Spectrum Twente.

Toptechnologische regio Twente
De inzet van het fellowship is dat we Twente als toptechnologische regio nog beter kunnen profileren, we in medisch technologische innovaties in de gezondheidszorg investeren en dat we talent voor Twente trekken en behouden. Dit doen we door toptalent de kans te geven te excelleren in het toegepast klinisch-wetenschappelijk onderzoek naar medisch technologische innovaties in de ziekenhuiszorg.

Voor wie
Het Reggeborgh Research Fellowship is bedoeld voor getalenteerde en gepassioneerde artsen of technisch geneeskundigen die het verschil in Twente willen maken en willen excelleren met medische technologie in de praktijk en wetenschap. Zij krijgen de mogelijkheid om onderzoek te doen onder Twentse patiënten, hun netwerk te verbreden en wetenschappelijk te publiceren.

Het Reggeborgh Research Fellowship
Het fellowship duurt drie jaar. De exacte invulling verschilt per fellow, zodat aangesloten kan worden bij de medisch technologische innovatie waaraan gewerkt wordt. Naast deze persoonlijke invulling is er een vast programma waar alle fellows gedurende het fellowship aan deelnemen. De selectie van onderzoeksprogramma’s en de werving van kandidaten is inmiddels gestart. Aansluitend gaat de eerste lichting van vier research fellows aan de slag.

LEES HIER VERDER