Operatieassistent

Wij vinden het belangrijk dat u goed eet en drinkt. De juiste voeding helpt bij de medische behandeling. Als u wordt opgenomen krijgt u een persoonlijke menukaart, waaruit u zelf uw eten kunt kiezen. Op de menukaart staan alleen voedingsmiddelen die passen binnen uw dieet en voedingsgewoonten.

  • Eten en tussendoortjes kunnen tussen 7.00 en 20.30 uur worden besteld.
  • Het warme eten wordt gebracht tussen 11.30 - 13.30 uur en 16.30 - 19.00 uur.

Allergenen in de voeding

In ZGT weten wij welke allergenen in de voeding zit. Tijdens de opname kan dit nagevraagd worden bij de zorgassistent.

Mee-eten voor bezoek

Bezoek kan tegen een vergoeding mee-eten. Gasten kunnen kiezen uit brood of warm eten. Als een gast een dieet volgt, kan daar rekening mee gehouden worden. Vraag naar de mogelijkheden bij de zorgassistent op de verpleegafdeling. Betaling vindt plaats via Ideal.

Eten en drinken meenemen

Volgens de wet op de voedselveiligheid is ZGT alleen verantwoordelijk voor het eten en drinken dat door het ziekenhuis wordt gegeven. Als bezoek eten meebrengt, kan de patiënt daar ook een voedselinfectie of voedselvergiftiging van krijgen. Daarom hebben wij hiervoor adviezen gemaakt. Wij vragen u deze precies te volgen.

Dieet

Soms krijgt u bepaalde regels over uw voeding van uw medisch specialist. Wij verzoeken u deze regels precies uit te voeren. Dat zorgt voor minder complicaties. Volgt u al een bepaald dieet? Dan is het belangrijk dat u dit vóór de opname doorgeeft aan opnameplanning en anesthesie.

Allergie

Bent u allergisch voor bepaalde medicijnen, voedingsmiddelen, pleisters? Geef dit dan tijdens uw screening door aan opnameplanning en anesthesie. Het is ook belangrijk dit door te geven bij de opname op de verpleegafdeling.