ZGT hecht er veel waarde aan dat u goed eet en drinkt. De juiste voeding ondersteunt de medische behandeling. Bij opname ontvangt u een persoonlijke menukaart, waaruit u zelf uw maaltijd kunt samenstellen. Hierop staan alleen voedingsmiddelen die passen binnen uw dieet en/ of voedingsgewoonten.

  • Maaltijden en tussendoortjes kunnen tussen 7.00 en 20.30 uur worden besteld.
  • De warme maaltijd wordt geserveerd tussen 11.30 - 13.30 en 16.30 - 19.00 uur.

Allergenen in de voeding

In ZGT is het inzichtelijk welke allergenen in de patiëntenvoeding aanwezig zijn. Tijdens opname kan dit opgevraagd worden bij de zorgassistent.

Mee-eten bezoek

In ZGT is het mogelijk dat bezoek, tegen een vergoeding, kan mee-eten. Gasten hebben de keuze uit een broodmaaltijd of een warme maaltijd. Als een gast een dieet volgt, kan daar rekening mee gehouden worden. Vraag naar de mogelijkheden bij de zorgassistent op de verpleegafdeling.

Eten en drinken meenemen

Volgens de wet op de voedselveiligheid is ZGT alleen verantwoordelijk voor het eten en drinken dat door het ziekenhuis wordt verstrekt. Als bezoek voedingsmiddelen mee brengt, kan de patiënt daar ook een voedselinfectie of voedselvergiftiging van oplopen. Daarom heeft ZGT hiervoor adviezen opgesteld en raden wij aan deze strikt op te volgen.

Dieet

Soms krijgt u bepaalde voedingsinstructies van uw medisch specialist. Wij verzoeken u die voedingsinstructies strikt op te volgen. Dat voorkomt eventuele complicaties. Volgt u al een bepaald dieet? Dan is het belangrijk dat u dit vóór de opname doorgeeft aan opnameplanning en anesthesie.

Allergie

Bent u allergisch voor bepaalde medicijnen, voedingsmiddelen, pleisters? Geef dit dan tijdens uw screening door aan opnameplanning en anesthesie. Het is ook belangrijk dit te melden bij opname op de verpleegafdeling.

Ziekenhuislocatie Almelo Opnameplanning

  • Spreekuren

    De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 en van 13.00 tot 16.30 uur.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Opnameplanning

  • Opmerkingen

    De afdeling is bereikbaar van 08.30 - 16.45 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo