Logo, terug naar Home
Scancontrole

Voor behandeling en onderzoek in het ziekenhuis of de polikliniek geldt vaak een wachttijd. ZGT publiceert maandelijks de te verwachten wachttijden. Deze wachttijden zijn vermeld in weken. We hanteren een onderverdeling in wachttijden voor poliklinieken, behandelingen en diagnostiek. U ziet de wachttijden aangegeven voor Almelo en Hengelo.

Wachttijden Almelo en Hengelo

Klik op onderstaande links voor een overzicht van de wachttijden in Almelo en Hengelo. Het gaat hier om wachttijden voor de eerste afspraak.

Peildatum 7 juni 2018

Hoe komt de wachttijd tot stand?

De wachttijden zijn vermeld in weken. De minimale wachttijd is één week. Deze meting komt overeen met de richtlijn van het ministerie van VWS. U kunt geen rechten ontlenen aan deze wachttijdgegevens. 

Wachttijden polikliniek, behandeling en diagnostiek

Hieronder leest u hoe de wachttijd tot stand komt bij poliklinieken, behandeling en diagnostiek.

Wachttijd polikliniek

De wachttijd bij de poliklinieken van ZGT berekenen we als volgt: het is de tijd tussen het maken van een afspraak en het tijdstip waarop uw de afspraak een medisch specialist heeft. Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde medisch specialist, kan de wachttijd langer zijn.

Wachttijd behandeling

Uw medisch specialist kan met u besluiten dat u moet worden opgenomen in het ziekenhuis. De wachttijd voor een behandeling is de tijd tussen het moment van dit besluit en het moment van de ziekenhuisopname. Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde medisch specialist, kan de wachttijd langer zijn. Ook kan het zijn dat u zelf in een bepaalde periode liever niet opgenomen wordt. U heeft bijvoorbeeld een vakantie gepland of u moet thuis zijn voor de kinderen. Deze tijd geldt dan niet als wachttijd. De weergegeven wachttijden van de behandelingen op de website zijn de daadwerkelijke wachttijden van de afgelopen drie maanden. Op deze manier zijn de weergegeven wachttijden het meest betrouwbaar.

Wachttijd diagnostiek

De wachttijd bij diagnostiek is de tijd tussen het moment waarop uw medisch specialist met u besluit tot een afspraak en het moment van de daadwerkelijke afspraak. Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde medisch specialist, kan de wachttijd langer zijn. Ook kan het zijn dat u zelf in een bepaalde periode liever niet opgenomen wordt. U heeft bijvoorbeeld een vakantie gepland of u moet thuis zijn voor de kinderen. Deze tijd geldt dan niet als wachttijd. De wachttijden die staan vermeld onder diagnostiek zijn de wachttijden op dit moment.