Vrijwilligers bij ZGT

Ons ziekenhuis is voor veel patiënten en bezoekers onbekend terrein. Dat brengt emoties met zich mee en kan mensen onzeker maken. ZGT gelooft in een persoonlijke benadering, als vrijwilliger speel je hier een belangrijke rol in. De éxtra tijd en aandacht van ruim 300 vrijwilligers draagt eraan bij dat onze patiënten en bezoekers zich meer op hun gemak voelen.

Meerwaarde van vrijwilligers(werk)

ZGT is ontzettend trots op zijn vrijwilligers. Dankzij de onmisbare inzet van onze vrijwilligers bieden we extra betrokkenheid, persoonlijke aandacht en ondersteuning, als aanvulling op de deskundige zorg van onze medewerkers. Dit heeft voor zowel de patiënt als ZGT een grote meerwaarde.

 

Van gastenbegeleiders tot shuttlechauffeurs. Van de koffieschenkers tot de vrijwilligers voor de ruimte rust en ontmoeting. En van de pendelbus chauffeurs tot de ondersteuners geestelijke verzorging. Deze toppers zetten zich dag in dag uit vrijwillig in voor onze patiënten en bezoekers.

Het verschil maken

Kiezen voor vrijwilligerswerk bij ZGT betekent dat je op verschillende manieren écht iets kunt betekenen voor de patiënt. Jouw persoonlijke aandacht, kennis, frisse blik en een paar extra handen maken het verschil! Ben jij 16 jaar of ouder en minimaal één dagdeel in de week beschikbaar om als vrijwilliger bij ZGT aan de slag te kunnen? Bekijk onze vacatures.

Actuele vacatures

Er zijn op dit moment geen actuele vacatures

 

 

De 'secundaire voorwaarden' zijn goed geregeld. ZGT vergoedt bijvoorbeeld reiskosten en er is een mogelijkheid tot deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering. Er is een collectieve WA-verzekering voor vrijwilligers afgesloten. Elke eerste maandag van de maand is er een (verplichte) introductiebijeenkomst voor alle nieuwe medewerkers én vrijwilligers. Tijdens de introductie maak je uitgebreid kennis met ZGT en andere nieuwe medewerkers en vrijwilligers.

Meer weten?

Het verschil maken en ook thuiskomen met bijzondere verhalen over je vrijwilligerswerk bij ZGT? Of wil je meer informatie? Mail naar vrijwilligers@zgt.nl of bel met 088 708 78 78 en vraag naar de coördinator vrijwilligers Elly Leferink.

 

Elly Leferink, verbinder en matchmaker in vrijwilligers, denkt graag in mogelijkheden: "Vrijwilligers ter ondersteuning aan de professional waardoor we onze dienstverlening en zorgprocessen kunnen optimaliseren. De juiste vrijwilliger op de juiste plek vind ik belangrijk. Nog mooier om een vrijwilliger in zijn kracht te zetten en te zien groeien en bloeien! Mijn motto is: Vrijwilligerswerk doe je met plezier!"

Wie zijn eigenlijk die vrijwilligers?

We stellen graag een paar (oud-)vrijwilligers aan je voor. Zij zitten vol met mooie, bijzondere en grappige verhalen over hun vrijwilligerswerk bij ZGT. Deze verhalen delen ze graag. 

 Mary Weber 

  Mary Weber

  “Het gaf zo’n kick, ik kreeg er vleugels van.”

  Lees meer >

 

 Gerrie Uitslag-Vugteveen

 “De dankbaarheid van de patiënten en hun 

  families, dan weet ik weer waarom ik dit werk

  doe!”

  Lees meer >

 

 Alice Oude Breuil-Poppe

 “Patiënten delen veel met je, maar rekenen

  ook op je.”

  Lees meer >

 

 Rieks Eilert 

 "Dank je wel voor de veilige rit, daar geniet ik van!"

  Lees meer >

 Gea Schelfhorst 

 “Mijn twee grote hobby’s zijn sporten en het
 vrijwilligerswerk bij ZGT.”

 Lees meer >

 

 Henri de Klein

“Van dit werk word ik nou echt vrolijk!”

Lees meer >