Logo, terug naar Home

Vrijwilligers bij ZGT

ZGT wil de patiënt vandaag én in de toekomst deskundige en gastvrije zorg bieden. Het ziekenhuis is voor vele patiënten en bezoekers onbekend terrein, dat brengt emoties met zich mee en kan mensen onzeker maken. ZGT gelooft in een persoonlijke benadering, als vrijwilliger speel je hier een belangrijke rol in. De éxtra tijd en aandacht van ruim 300 vrijwilligers draagt eraan bij dat onze patiënten en bezoekers zich meer op hun gemak voelen.

Dankzij de inzet van vrijwilligers bieden we betrokkenheid, extra persoonlijke aandacht en ondersteuning, als aanvulling op de deskundige zorg van onze medewerkers. Dit heeft voor zowel de patiënt als ZGT een grote meerwaarde.

Wat biedt ZGT

ZGT vindt, verbindt, versterkt en inspireert vrijwilligers, met als doel het bezoek van de patiënt aan ZGT aangenamer te maken. De 'secundaire voorwaarden' zijn goed geregeld. ZGT vergoedt bijvoorbeeld reiskosten en er is een mogelijkheid tot deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering. Er is een collectieve WA-verzekering voor vrijwilligers afgesloten.

Elke eerste maandag van de maand is er een (verplichte) introductiebijeenkomst voor medewerkers én vrijwilligers. Tijdens de introductie maak je uitgebreid kennis met ZGT en andere nieuwe medewerkers en vrijwilligers.

Kom jij ZGT versterken?

Als vrijwilliger kun je op verschillende manieren écht iets betekenen voor de patiënt, kleinschalig én met de patiënt centraal. Jouw persoonlijke aandacht, kennis, frisse blik en een paar extra handen maken het verschil! Ben jij 16 jaar of ouder, minimaal één dagdeel in de week beschikbaar? Om als vrijwilliger bij ZGT aan de slag te kunnen vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten hiervan worden door ZGT vergoed.

Ben jij een enthousiaste en gastvrije vrijwilliger en voldoe je aan het beschreven profiel? Bekijk hier alle ZGT vacatures.

Actuele vacatures

 

Meer informatie

Wil je meer informatie? Mail naar vrijwilligers@zgt.nl of bel met 088 708 78 78 en vraag naar de vrijwilligerscoördinator Elly Leferink.