Operatieassistent

Als physician assistent voer je onder andere medische handelingen uit. Ook stel je als physician assistent zelf diagnoses en volg je de situatie van een patiënt. Ook bepaal je of het ziekteverloop en het herstel van jouw patiënt normaal is en bepaal je mede de (verdere) behandeling. Dit beroep vereist dus een hoge mate van kennis, analytisch vermogen en verantwoordelijkheid. Een zorgvuldige werkwijze is van belang.

Je bent als physician assistent een aanspreekpunt voor patiënten. Zo geef je voorlichting over bepaalde ingrepen en begeleid je patiënten bij bijvoorbeeld overplaatsingen naar andere afdelingen. Je moet dus goed met mensen kunnen omgaan en beschikken over een flinke dosis mensenkennis. Met de verantwoordelijk arts voer je regelmatig overleg over bijvoorbeeld behandelplannen. Samen met een team van deskundigen, zowel artsen als verpleegkundigen, ben je verantwoordelijk voor de behandeling van patiënten. Je moet dus goed kunnen werken in teamverband.

Opleiding

De tweeënhalf jaar durende duale opleiding tot physician assistant (p.a.) is een professionele master. Je wordt opgeleid om taken van de medisch specialist te verlichten. Je verwerft tijdens de masteropleiding een brede geneeskundige basiskennis en bent in de praktijk bezig binnen een deelgebied van de geneeskunde. Je werkt altijd onder supervisie van een medisch specialist.

Wanneer kom je in aanmerking?

 • Je hebt een erkende hbo-opleiding in de gezondheidszorg gevolgd en minimaal twee jaar relevante werkervaring in de directe patiëntenzorg.
 • Je beschikt over een opleidingsplaats als physician assistant in opleiding.
 • Je hebt bijvoorbeeld het diploma ergotherapie, fysiotherapie, verpleegkunde hbo.
 • Je bent werkzaam in ZGT

Kosten

ZGT vergoedt de kosten voor deze opleiding bij aanname als physician assistant in opleiding.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure vindt plaats middels een interne procedure.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de opleiding tot physican assistant op de website van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en op de website van Hanzehogeschool Groningen

Of kijk op de website van de Nederlandse Associatie Physician Assistants.

Ziekenhuislocatie Almelo ZGT Academie

 • Opmerkingen

  ZGT Academie heeft routenummer 6.2

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo ZGT Academie

 • Opmerkingen

  Een afspraak maken kan via ons telefoonnummer.

  Wij zijn te vinden in kamer 312.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo