Verpleegkundigen lopen in de gang

Poliklinische Apotheek

ZGT Apotheek      ZGT Apotheek

De Poliklinische Apotheek is een onderdeel van de ZGT Apotheek en bevindt zich zowel in Almelo als in Hengelo. De politheek is bedoeld voor patiënten van de poliklinieken van de ZGT. U kunt aansluitend aan uw ziekenhuisbezoek de medicatie die de specialist voorgeschreven is afhalen. Het assortiment van de apotheek is zorgvuldig in overleg met diverse specialisten, verpleegkundigen en afdelingen samengesteld.
Zowel bezoekers als patiënten kunnen bij de PKA terecht. Ook ZGT medewerkers kunnen hier terecht met hun recept en het kopen van geneesmiddelen vrij verkrijgbaar (zonder recept).

Het is handig een actueel medicatieoverzicht mee te nemen, met alle medicijnen die u gebruikt hebt. Dit kunt u opvragen bij uw eigen openbare apotheek.

Als u vragen heeft over uw medicatie, mogelijkheid tot bezorging en andere zaken kunt u contact opnemen met de PKA. U wordt dan te woord gestaan ​​​​door een apothekersassistent. Indien u behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek met een apotheker kunt u dit aanvragen via één van ondergenoemde telefoonnummers.

De poliklinische Apotheek Almelo is gelegen in de rechterzijvleugel van de zorgboulevard op de begane grond van het ziekenhuis in Almelo. Vanuit de hoofdingang gaat u de trap op en vóór de receptie gelijk rechtsaf route 0.2 (zone D). Als u vanuit de kliniek komt direct achter de receptie links. Telefoon: 088 708 3968 (volg keuzemenu).

De poliklinische Apotheek Hengelo bevindt zich in de centrale hal van de hoofdingang, links naast de receptie, route 0.1. Telefoon: 088 708 5660 (volg keuzemenu).

E-mail:  poliklinischeapotheekzgt@zgt.nl .

Openingstijden

De poliklinische apotheek is geopend op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.30 uur en in Almelo ook op zaterdag van 9.30 - 17.30 uur.

Op zondag en nationale feestdagen is de poliklinische apotheek gesloten.

Tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten en feestdagen kunnen patiënten terecht bij de dienstapotheek. De dienstapotheek Almelo vindt u in de Spoedpost bij de CHPA en de SEH van het ZGT Almelo, Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo, 088 708 43 43.

De dienstapotheek Hengelo is gevestigd aan de Geerdinksweg 143B, 7555 DL Hengelo, 074 259 60 16.

Apothekers

       Tessa Brandsema      Heleen Haverkate

Tessa Brandsema en Heleen Haverkate

 afbeelding apotheker

Onze apothekersassistenten staan ​​voor u klaar!

ZGT Apotheek gecertificeerd

De poliklinische Apotheek ZGT heeft de certificering voor de HKZ toetsing en wordt regelmatig bezocht voor her-certificering. Dit bevestigd dat kwaliteit en patiëntveiligheid verankerd zijn in alle processen en in de werkwijze van onze medewerkers. 

Waar staat het HKZ Keurmerk voor?

Het HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) Keurmerk heeft betrekking op het kwaliteitsmanagementsysteem van de apotheek. Het HKZ-keurmerk maakt zichtbaar dat het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan eisen die vanuit de sector zelf, door financiers, patiënten en de overheid worden gesteld. Dit wordt gebruikt door een onafhankelijke certificatie-instelling.

Het keurmerk biedt een basisgarantie voor kwaliteit. De instelling heeft het werk uitgevoerd, dat aan alle voorwaarden is voldaan om te kunnen leveren. Het perspectief van de patiënt is altijd het vertrekpunt.

Certificaat